Sindre Finnes aksjer

DN: Storhandlet uten dialog med SMK

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes storhandlet med aksjer uten dialog med Statsministerens kontor under Solbergs år som statsminister, skriver DN.

AKSJER: Høyre-leder Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes fotografert valgdagen i Bergen. Erna Solbergs pressesjef Cato H. Fossen til venstre. Foto: Tuva Åserud / NTB
AKSJER: Høyre-leder Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes fotografert valgdagen i Bergen. Erna Solbergs pressesjef Cato H. Fossen til venstre. Foto: Tuva Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sindre Finnes kontakt med Statsministerens kontor (SMK) om hans handler med aksjer begrenser seg til to journalførte henvendelser i oktober 2013 og oktober 2014. Begge er merket «habilitet».

Dette er den eneste dokumenterte dialogen mellom Finnes og SMK, skriver DN, som har bedt om en oversikt over all korrespondanse vedrørende Finnes aksjehandler.

Finnes storhandlet aksjer i åra etter siste kontakt med SMK, bemerker avisa, som presiserer at det ikke er kjent om det har vært muntlig kontakt mellom Finnes og SMK i perioden.

Så seint som 7. september i år sa Solbergs pressesjef Cato H. Fossen til E24 at «Erna hadde til enhver tid tilstrekkelig informasjon om hvilke selskaper og bransjer Sindre Finnes hadde aksjer i, for å kunne vurdere egen habilitet eller be om ytterligere informasjon dersom det skule være nødvendig for å vurdere habiliteten».

E24 har tidligere avdekket at Sindre Finnes handlet Nekkar-aksjer 72 ganger til en verdi av 2,66 millioner kroner i samme periode som Erna Solberg var statsminister. Fortjenesten landet på 415 000 kroner, etter perioder der han også kjøpte og solgte aksjer flere ganger daglig.

SMK hadde i forkant av Solbergs tiltredelse advart Finnes om at kortsiktig aksjehandel ville gjøre det vanskelig for Solberg å holde seg oppdatert om mannens aksjebeholdning.

Finnes hadde da fortalt SMK at han handlet aksjer «en til to ganger i måneden», skrev E24.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer