DNB fjernet Riise-artikkel

Avpubliserte gladsak.

TRUES AV KONKURS: Etter «nye opplysninger» om John Arne Riises økonomi, har DNB Nyheter valgt å trekke en artikkel om fotballprofilen. Foto: Christian Roth Christensen
TRUES AV KONKURS: Etter «nye opplysninger» om John Arne Riises økonomi, har DNB Nyheter valgt å trekke en artikkel om fotballprofilen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert

I slutten av januar fikk norske tv-seere et innblikk i privatøkonomien til fotballprofil John Arne Riise (39).

I den ferske sesongen av «I lomma på Silje» kom det blant annet fram at 39-åringen har brukt i snitt 25 000 kroner i måneden på gaver til kona. Dette i tillegg til at paret har svidd av en halv million kroner på klær og sko i løpet av ett år.

Ved hjelp av DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl, kunne Riise til slutt proklamere at han hadde fått full kontroll over egen økonomi.

Nå har pipa fått en annen lyd. Tirsdag skrev Nettavisen at John Arne Riises heleide selskap Alle Skal Med AS er begjært konkurs.

Trøbbel bak kulissene

Det kommer fram etter at Kapital i sine to siste numre har omtalt skyggesiden av Riises økonomiske situasjon. Ifølge tidsskriftet tok kemneren i både Oslo og i Ålesund utleggspant i forfalte skattekrav mot 39-åringen allerede i midten av desember og begynnelsen av januar i år.

I kjølvannet av ovennevnte opplysninger, har DNBs egen nettavis besluttet å fjerne en gladsak om Riise. Ifølge Kapital tok artikkelen for seg «suksesshistorien» om Riises økonomi, etter at han mottok bankens hjelp.

I virkeligheten hadde fotballprofilen to krav mot seg på til sammen 615 000 kroner, skriver Kapital.

- AVPUBLISERER: Informasjonsdirektør og ansvarlig redaktør for DNB Nyheter, Even Westerveld. Foto: Stig B. Fiksdal
- AVPUBLISERER: Informasjonsdirektør og ansvarlig redaktør for DNB Nyheter, Even Westerveld. Foto: Stig B. Fiksdal Vis mer

- Unngå tvil

Informasjonsdirektør og ansvarlig redaktør for DNB Nyheter, Even Westerveld, opplyser til Børsen at banken ikke kommenterer kunders private økonomi. Han bekrefter likevel beslutningen om at den gjeldende artikkelen nå er fjernet.

- Artikkelen dere viser til ble skrevet med utgangspunkt i episoden av «I lomma på Silje» med Riise som deltaker. Denne episoden ble spilt inn gjennom 2019 og vist i slutten av januar 2020. Vi valgte å avpublisere artikkelen for å unngå tvil, ettersom det i andre medier kom nye opplysninger i saken, sier Westerveld til Børsen.

- Kommer DNB Nyheter til å foreta seg noe videre i denne saken?

- Det er ikke naturlig for oss å følge opp dette nærmere.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i første episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

Fikk millionlån

Da Riise fikk bistand fra Silje Sandmæl, mottok han i episoden et millionlån fra DNB og gikk til innkjøp av en luksusvilla på Nøtterøy. Det samlede huslånet var på 7,5 millioner kroner.

Sandmæl har tidligere understreket at DNB ikke var kjent med de ferske pengeproblemene før programmet ble sendt.

- På det tidspunktet hadde han den egenkapitalen han skulle ha. Han betale én million kroner ned på lånet innen kort tid. Og vi tok også sikkerhet i sparepenger som var på konto da lånet ble gitt. Så det var ikke slik at han fikk et lån uten at egenkapitalen var i orden, uttalte Sandmæl til Kapital i forrige nummer.

- Ordnet opp i

Ifølge Nettavisen har Riise betalingsanmerkninger på 700 000 kroner. Deler av beløpet skal imidlertid være oppgjort.

John Arne Riises manager Erland Bakke skriver i en SMS til Nettavisen at konkursbegjæringen skyldes en skjønnslikning, og at den nå er ordnet opp i.

En skjønnslikning foretas normalt når myndighetene ikke mottar selvangivelsen eller den er mangelfull.

Riises regnskapsfører skal være i dialog med Skatteetaten for at det innsendte regnskapet skal bli godkjent. Erland Bakke antar derfor at saken er løst før den kommer opp i Oslo byfogdembete 3. mars.

Børsen har vært i kontakt med Riises manager, Erland Bakke, som foreløpig ikke har besvart våre henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer