DNB setter ned renta

Som første bank etter Norges banks rentekutt.

RENTEKUTT: DNB setter ned renta. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RENTEKUTT: DNB setter ned renta. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi setter ned renten på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder. Usikkerheten er nå stor i markedet. Det betyr at bankene fortsatt betaler en høyere pris for sine lån i markedet enn for få dager siden, til tross for kuttet fra sentralbanken. sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarkedet i DNB i en melding.

Kuttet kommer etter et ekstraordinært rentekutt fra Norges Bank tidligere i dag. Styringsrenta reduseres med 0,5 prosentenheter til 1 prosent.

- Vi er opptatt av å tilby konkurransedyktige priser og gi gode råd til kunder over hele landet. Vi har også i dag gjort det enklere for kunder som er i en krevende situasjon å få avdragsfrihet, som for eksempel ved permittering, legger Blekeli Spiten til.

For eksisterende kunder vil renteendringen for boliglån tre i kraft fra 1. mai 2020. De nye prisene vil gjelde fra tirsdag 17. mars, ifølge meldingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer