DNB-sjefens lønn avslørt

DNB-sjef Kjerstin Braathen dro inn 9,6 millioner kroner i fjor. Men andre DNB-topper tjener enda mer.

FAKTA PÅ BORDET: Årsrapporten som DNB legger fram i dag viser hvor mye konsernsjef Kjerstin Braathen får i lønn, bonuser, godtgjørelser og pensjonsgodtgjørelse. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
FAKTA PÅ BORDET: Årsrapporten som DNB legger fram i dag viser hvor mye konsernsjef Kjerstin Braathen får i lønn, bonuser, godtgjørelser og pensjonsgodtgjørelse. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbanken DNB legger fram årsrapporten for 2019 i dag. Der kommer det fram at toppsjef Kjerstin Braathen langt fra er den best lønnede i bankledelsen.

Børsen har tidligere skrevet om lønnsfesten blant toppsjefene i de største selskapene der staten er inne som eier.

DNB avviste da å opplyse om Braathens betingelser, men i årsrapporten er selskapet pålagt å vise fram tallene.

Under forgjengeren

Kjerstin Braathen overtok som toppsjef i DNB 1. september i fjor etter Rune Bjerke. Fram til den datoen jobbet hun som finansdirektør - med en lavere lønn enn det hun nå får som administrerende direktør.

Årsrapporten viser at Braathen samlet for hele 2019 fikk utbetalt 8,7 millioner kroner i lønn, bonuser og godtgjørelser. I tillegg kommer pensjonsutgifter på 774 000 kroner, noe som drar opp den samlede godtgjørelsen til 9,6 millioner kroner.

Til sammenlikning hadde forgjengeren Rune Bjerke en samlet godtgjørelse på 14,3 millioner kroner i 2018, inkludert pensjonsgodtgjørelse på 4,3 millioner kroner. For 2019 fikk Bjerke 12,9 millioner kroner, inkludert pensjonsgodtgjørelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer