DNB vil kjøpe Sbanken

Varsler storoppkjøp.

DNB ønsker å kjøpe alle aksjene i Sbanken for 11,1 milliarder kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DNB ønsker å kjøpe alle aksjene i Sbanken for 11,1 milliarder kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DNB har lagt inn et bud for å kjøpe Sbanken til 11,1 milliarder kroner.

Det melder DNB i en børsmelding i dag.

Budet er på 103,85 kroner per aksje. Det ligger 29,8 prosent over sluttkursen på 80 kroner i går, og 50 prosent over snitt-aksjeverdien på 69,3 kroner gjennom det siste halve året.

DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen sier følgende om hvorfor Norges største bank og finanshus kaster seg over nettutfordreren fra Bergen:

- Nå har vi en mulighet til å samle to av Norges råeste kompetanseklynger på digitale kundeopplevelser til et stort innovativt miljø på tvers av kontorene våre i Bergen og Oslo. Vi kan få til mye mer sammen enn hver for oss, og vi kan skape Norges beste kundeopplevelser - uansett bransje, uttaler Braathen.

Riktig verdi

Styreleder Niklas Midby i Sbanken mener DNBs tilbud gjenspeiler Sbankens strategiske verdier:

- Styret mener budet reflekterer den finansielle og strategiske verdien av Sbanken og innebærer en attraktiv verdsettelse for aksjonærene, sier Midby.

- Vi har tro på at Sbanken og DNB sammen er enda bedre posisjonert for å konkurrere med de store, internasjonale teknologiselskapene, sier han videre.

Må godkjennes

Storoppkjøpet forutsetter at Finanstilsynet, Finansdepartementet og Konkurransetilsynet ikke har noen innvendinger.

Fakta om DNB

  • Norges største finanskonsern.
  • Grunnlagt 2003 etter en fusjon mellom Den norske Bank og Gjensidige NOR.
  • Over 9 000 ansatte i Norge og 3 174 ansatte fordelt på 19 andre land.

Fakta om Sbanken

  • Het tidligere Skandiabanken. Grunnlagt 2000 som Norges første rene nettbank.
  • Har rundt 400 ansatte.

Sbanken ble grunnlagt i år 2000 som den første rene digitale banken i Norge og ble notert på Oslo Børs i 2015. Selskapet ble en selvstendig norsk bank høsten 2015, men var inntil da et datterselskap av svenske Skandiabanken. Den har i dag 476 000 personkunder.

DNB vil øke sin markedsandel innen boliglån fra dagens 24 prosent til rundt 27 prosent dersom oppkjøpet gjennomføres, ifølge DNBs børsmelding torsdag.

DNBs tilbud innleder en akseptperiode fram til mai der Sbankens aksjonærer skal avklare om de vil selge aksjene sine til DNB. Eiere med til sammen 90 prosent av aksjene må gi sin tilslutning.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer