DNB vil kjøpe Sbanken

Varsler storoppkjøp.

DNB ønsker å kjøpe alle aksjene i Sbanken for 11,1 milliarder kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DNB ønsker å kjøpe alle aksjene i Sbanken for 11,1 milliarder kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DNB har lagt inn et bud for å kjøpe Sbanken til 11,1 milliarder kroner.

Det melder DNB i en børsmelding i dag.

Budet er på 103,85 kroner per aksje. Det ligger 29,8 prosent over sluttkursen på 80 kroner i går, og 50 prosent over snitt-aksjeverdien på 69,3 kroner gjennom det siste halve året.

DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen sier følgende om hvorfor Norges største bank og finanshus kaster seg over nettutfordreren fra Bergen:

- Nå har vi en mulighet til å samle to av Norges råeste kompetanseklynger på digitale kundeopplevelser til et stort innovativt miljø på tvers av kontorene våre i Bergen og Oslo. Vi kan få til mye mer sammen enn hver for oss, og vi kan skape Norges beste kundeopplevelser - uansett bransje, uttaler Braathen.

Riktig verdi

Styreleder Niklas Midby i Sbanken mener DNBs tilbud gjenspeiler Sbankens strategiske verdier:

- Styret mener budet reflekterer den finansielle og strategiske verdien av Sbanken og innebærer en attraktiv verdsettelse for aksjonærene, sier Midby.

- Vi har tro på at Sbanken og DNB sammen er enda bedre posisjonert for å konkurrere med de store, internasjonale teknologiselskapene, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer