Dobbelt smell:
- Gir større frykt

Ved nyttår skal britene være helt ute av EU, men forhandlingene med unionen går treigt. Coronaviruset gjør ikke saken enklere.

UTFORDRINGER: Det henger mørke økonomiske skyer over London og Storbritannia. For der de fleste andre land «bare» må håndtere konsekvensene av coronaviruset, forhandler britene fremdeles med EU om hvordan hverdagen blir fra 1. januar neste år. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB scanpix
UTFORDRINGER: Det henger mørke økonomiske skyer over London og Storbritannia. For der de fleste andre land «bare» må håndtere konsekvensene av coronaviruset, forhandler britene fremdeles med EU om hvordan hverdagen blir fra 1. januar neste år. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Det er en større frykt på grunn av coronaviruset, på toppen av den usikkerheten man allerede hadde.

Storbritannia-ekspert og førstelektor ved Universitet i Agder, Erik Mustad, snakker om de pågående brexit-forhandlingene, coronaviruset og stemningen i Storbritannia.

Krevende situasjon

For det er ikke til å komme fra at Storbritannia sto i en krevende situasjon allerede før coronaviruset lammet stort sett hele samfunnet, og skapte store økonomiske utfordringer.

Britene og EU forsøker å komme til enighet om handelsavtaler begge partene kan leve med, men foreløpig har de jobbet seg gjennom tre forhandlingsrunder, uten at det ser ut til at de skal komme til en enighet.

For halvannen uke siden ga både britene og EU uttrykk for at det var «svært lite framgang» på viktige områder i forhandlingene om det framtidige forholdet mellom dem.

Samtidig øker det britiske budsjettunderskuddet på grunn av coronakrisen. Den britiske regjeringen lånte mer penger i april enn den har gjort i noen annen måned tidligere. Ifølge Storbritannias statistiske byrå (ONS) plusset regjeringen på 62,1 milliarder pund på landets budsjettunderskudd i april, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer