Høyres rikinger:

Doblet formuen under Erna

Milliardærene som støtter Høyres valgkamp har mer enn doblet formuen under Erna Solberg som statsminister.

GRUNN TIL Å SMILE: Norske milliardærer har donert 9,3 millioner kroner til Høyres valgkamp. Her er statsminister Erna Solberg på hennes oppsummerende pressekonferanse før sommeren. Foto: Hanna Johre / NTB
GRUNN TIL Å SMILE: Norske milliardærer har donert 9,3 millioner kroner til Høyres valgkamp. Her er statsminister Erna Solberg på hennes oppsummerende pressekonferanse før sommeren. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert

Av 43 personer som har donert pengegaver til Høyres stortingsvalgkamp for 2021, står hele 16 på Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer.

Samtlige av dem sitter på formuer over 1 milliard kroner.

Milliardærene har totalt donert 9 335 000 kroner av de 12,7 millionene som hittil i år er gitt som bidrag til kampen for å beholde Erna Solberg (H) som statsminister.

Lønnsomme år

Tid er penger, sies det. Vel, det stemmer i dette tilfellet. For i løpet av Solbergs sju første år som statsminister, har disse giverne samlet sett rukket å mer en doble sin formue.

Til sammen har de 16 rikeste bidragsyterne til Høyres valgkamp en anslått formue på 85,6 milliarder kroner, ifølge Kapitals beregninger.

Tilbake i 2013, da Solberg overtok nøklene til Statsministerens kontor fra Jens Stoltenberg (Ap) - satt de samme 16 på en pengesekk som ifølge den samme oversikten inneholdt 40,7 milliarder kroner.

Byrådsleder i Oslo og sentralstyremedlem i Ap, Raymond Johansen, er ikke imponert.

- Jeg synes de burde gitt langt mer. De framstår for meg som gjerrigknarker når vi ser på hvor mye de får igjen fra en borgerlig regjering, sier Johansen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer