- Døden for åpent kontorlandskap

«Åpne kontorlandskap ble påtenkt av Satan selv, i Helvetes innerste korridorer».

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Åpent kontorlandskap har alltid vært en idiotisk idé fra toppledere. I den post-pandemiske epoken vi skal inn i er disse arbeidsplassene verken levedyktige eller forsvarlige.»

Slik konkluderer den amerikanske forfatteren og journalisten Geoffrey James en kommentar i magasinet Inc, hvor han krysser fingrene for at coronaviruset betyr «døden for åpent kontorlandskap». Den profilerte journalisten har over flere år tordnet mot at arbeidstakere er nødt til å jobbe i åpne kontorlandskap.

Han har ikke vært alene.

Verden var nemlig så vidt inne på 2010-tallet da The Guardian-kommentatoren Oliver Burkeman konkluderte med at forskningen endelig støttet hans private teori:

«Åpne kontorlandskap ble påtenkt av Satan selv, i Helvetes innerste korridorer», skrev han i kommentaren - som også ble omtalt av TV 2.

Studien han viste til, som var gjennomført av forskere ved Universitetet i Sydney i 2013, viste at rundt halvparten av alle som jobber i åpne kontorlandskap var plaget av støy fra kollegene sine. Ifølge Burkeman slo studien beina under ideen om at den «djevelske» oppfinnelsen førte til bedre interaksjon mellom ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer