Erling Lorentzen:

Dødsboet er solgt

Prinsesse Ragnhilds enkemann, Erling Lorentzen, etterlot seg et herskapelig hus i Oslo. Nå er kremeiendommen solgt.

SOLGT: Dødsboet etter Erling Lorentzen er solgt. Den herskapelige huset på Oslos vestkant ble solgt for ikke så langt unna prisantydningen på 38 millioner kroner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SOLGT: Dødsboet etter Erling Lorentzen er solgt. Den herskapelige huset på Oslos vestkant ble solgt for ikke så langt unna prisantydningen på 38 millioner kroner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I mars 2021 gikk skipsreder og industrigründer Erling Lorentzen bort, 98 år gammel. Forretningsmannen, som var gift med prinsesse Ragnhild, etterlot seg blant annet et herskapelig hus på Oslos vestkant, til en verdi av flere titalls millioner kroner.

I mai ble boligen lagt ut for salg. Utropsprisen var satt til 38 millioner kroner. Tomtas attraktive beliggenhet, og ikke minst husets særegne arkitektur, bidro til å trekke summen i himmelretning, men:

«Det må påregnes full oppgradering/modernisering av hele bygningen utvendig og innvendig - dog er vinduer i hovedsak skiftet på 1980/1990-tallet, hovedtaket tekket om på 1990-tallet», heter det i annonsen.

- Ikke langt unna

Tross omfattende renoveringsbehov, har ikke potensielle kjøpere latt seg avskrekke, skal man tro eiendomsmegler Camilla Sem.

- Det har vært god interesse, og mange privatvisninger. Dette er en majestetisk eiendom med helt enestående arkitektur, som det har vært god interesse for. Denne uka ble huset altså solgt, sier Sem til Børsen.

Villaen ble tegnet av arkitekt Magnus Poulsson og har vært i familiens eie siden 1918. Bruksarealet er på hele 838 kvadratmeter, mens tomta rommer drøye to mål.

- Hva ble eiendommen solgt for?

- Ikke så langt unna prisantydning, sier Sem, som ikke ønsker å gi et konkret tall, men som bekrefter at et bud under prisantydning ble akseptert.

Flere millioner i oppussing

På toppen av kjøpesummen, må den nye eieren forberede seg på betydelige merkostnader.

- For å få boligen opp til dagens standard, vil det trolig gå en god del millioner i oppgradering. Denne eiendommen krever mye vedlikehold både innvendig og utvendig.

- Hva kan du si om kjøperen?

- Det er en privatperson som har kjøpt eiendommen, og vedkommende har planer om å bo der selv. Det har vært viktig å finne en kjøper som ville ivareta huset i tråd med Lorentzens minne.

VAR GIFT: Prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzen giftet seg i 1953 og fikk nesten 60 års samliv sammen. Foto: Lise Åserud / NTB
VAR GIFT: Prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzen giftet seg i 1953 og fikk nesten 60 års samliv sammen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Tre barn

Erling Lorentzen bar mange hatter i løpet av sitt liv, og var både krigshelt, skipsreder og industrigründer.

Han var også kjent som ektemannen til avdøde prinsesse Ragnhild. Gjennom store deler av livet drev Lorentzen med næringsvirksomhet i Brasil, der paret i sin tid bosatte seg i Rio de Janeiro.

De fikk også tre barn sammen: Haakon Lorentzen, Ingeborg Ribeiro og Ragnhild Lorentzen. Etter nesten 60 års samliv, døde prinsesse Ragnhild 16. september 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer