Erling Lorentzen:

Dødsboet er solgt

Prinsesse Ragnhilds enkemann, Erling Lorentzen, etterlot seg et herskapelig hus i Oslo. Nå er kremeiendommen solgt.

SOLGT: Dødsboet etter Erling Lorentzen er solgt. Den herskapelige huset på Oslos vestkant ble solgt for ikke så langt unna prisantydningen på 38 millioner kroner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SOLGT: Dødsboet etter Erling Lorentzen er solgt. Den herskapelige huset på Oslos vestkant ble solgt for ikke så langt unna prisantydningen på 38 millioner kroner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I mars 2021 gikk skipsreder og industrigründer Erling Lorentzen bort, 98 år gammel. Forretningsmannen, som var gift med prinsesse Ragnhild, etterlot seg blant annet et herskapelig hus på Oslos vestkant, til en verdi av flere titalls millioner kroner.

I mai ble boligen lagt ut for salg. Utropsprisen var satt til 38 millioner kroner. Tomtas attraktive beliggenhet, og ikke minst husets særegne arkitektur, bidro til å trekke summen i himmelretning, men:

«Det må påregnes full oppgradering/modernisering av hele bygningen utvendig og innvendig - dog er vinduer i hovedsak skiftet på 1980/1990-tallet, hovedtaket tekket om på 1990-tallet», heter det i annonsen.

- Ikke langt unna

Tross omfattende renoveringsbehov, har ikke potensielle kjøpere latt seg avskrekke, skal man tro eiendomsmegler Camilla Sem.

- Det har vært god interesse, og mange privatvisninger. Dette er en majestetisk eiendom med helt enestående arkitektur, som det har vært god interesse for. Denne uka ble huset altså solgt, sier Sem til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.