- Dødslotteri

Australias helseminister sier kontant nei til vaksinemillionærer.

NATT OG TOMT i Melbournes gater. Helsemyndighetene i den nedstengte storbyene har valgt måker som budbringere på store plakater og lystavler med budskapene "Vær så snille - hold dere hjemme" og "Helter bruker munnbind". Flyselskapet Qantas lanserer en mer offensiv kampanje for å bevege seg til og fra Australia. Foto: Sandra Sanders, Reuters/NTB.
NATT OG TOMT i Melbournes gater. Helsemyndighetene i den nedstengte storbyene har valgt måker som budbringere på store plakater og lystavler med budskapene "Vær så snille - hold dere hjemme" og "Helter bruker munnbind". Flyselskapet Qantas lanserer en mer offensiv kampanje for å bevege seg til og fra Australia. Foto: Sandra Sanders, Reuters/NTB. Vis mer
Publisert

Hvis du er vaksinert mot covid-19, kan du bli dollarmillionær eller fly rundt hele verden gratis i ett år .

USA har kommet lengst i utradisjonell kopling mellom vaksinebonus, millionærdrømmer og ny fart i reisebransjen.

United Airlines lover verden rundt-vinnere, og i delstatene Ohio og Colorado kommer dollarmillionærer med vaksinepass i orden på rekke og rad i sommer.

Også California, Oregon og New York kommer med vaksinelotterier, melder Sverige Radio.

Denne uka vant 22 år gamle Abbigail en million dollar (8,3 millioner kroner) i delstaten Ohios millionlotteri for vaksinerte i regi av myndighetene.

De neste fire ukene trekker vaksinelotteriet i Ohio ut nye millionærer . En av «trøstegevinstene» i den første trekning var fire år uten skolepenger og boutgifter på universitet - vunnet av en 14-åring.

I Australia lanserer nå landets dominerende flyselskap Qantas bonuspoeng og trekning om gratis flybilletter til vaksinerte samtidig som landets nest største by Melbourne (5 millioner innbyggere) innledet sju dagers lockdown - i praksis portforbud.

Avhengig av fly i lufta

- Vi kommer med dette tilbudet fordi vi vil støtte og stimulere myndighetenes vaksineprogram. Samtidig er vi et stort selskap som er avhengig av reisevirksomhet for å få ansatte og fly tilbake på jobb, forklarer kundesjefen i Qantas, Stephanie Tully, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer