- Dødslotteri

Australias helseminister sier kontant nei til vaksinemillionærer.

NATT OG TOMT i Melbournes gater. Helsemyndighetene i den nedstengte storbyene har valgt måker som budbringere på store plakater og lystavler med budskapene "Vær så snille - hold dere hjemme" og "Helter bruker munnbind". Flyselskapet Qantas lanserer en mer offensiv kampanje for å bevege seg til og fra Australia. Foto: Sandra Sanders, Reuters/NTB.
NATT OG TOMT i Melbournes gater. Helsemyndighetene i den nedstengte storbyene har valgt måker som budbringere på store plakater og lystavler med budskapene "Vær så snille - hold dere hjemme" og "Helter bruker munnbind". Flyselskapet Qantas lanserer en mer offensiv kampanje for å bevege seg til og fra Australia. Foto: Sandra Sanders, Reuters/NTB. Vis mer
Publisert

Hvis du er vaksinert mot covid-19, kan du bli dollarmillionær eller fly rundt hele verden gratis i ett år .

USA har kommet lengst i utradisjonell kopling mellom vaksinebonus, millionærdrømmer og ny fart i reisebransjen.

United Airlines lover verden rundt-vinnere, og i delstatene Ohio og Colorado kommer dollarmillionærer med vaksinepass i orden på rekke og rad i sommer.

Også California, Oregon og New York kommer med vaksinelotterier, melder Sverige Radio.

Denne uka vant 22 år gamle Abbigail en million dollar (8,3 millioner kroner) i delstaten Ohios millionlotteri for vaksinerte i regi av myndighetene.

De neste fire ukene trekker vaksinelotteriet i Ohio ut nye millionærer . En av «trøstegevinstene» i den første trekning var fire år uten skolepenger og boutgifter på universitet - vunnet av en 14-åring.

I Australia lanserer nå landets dominerende flyselskap Qantas bonuspoeng og trekning om gratis flybilletter til vaksinerte samtidig som landets nest største by Melbourne (5 millioner innbyggere) innledet sju dagers lockdown - i praksis portforbud.

Avhengig av fly i lufta

- Vi kommer med dette tilbudet fordi vi vil støtte og stimulere myndighetenes vaksineprogram. Samtidig er vi et stort selskap som er avhengig av reisevirksomhet for å få ansatte og fly tilbake på jobb, forklarer kundesjefen i Qantas, Stephanie Tully, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.