«Viking Polaris»

Dødsulykke på norsk skip

«Voldsom bølge» slo inn passasjervinduer.

I SØR-AMERIKA: «Viking Polaris» ligger etter ulykken til havn i den argentinske byen Ushuaia. Her under bygging på Sunnmøre tidligere i år. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB
I SØR-AMERIKA: «Viking Polaris» ligger etter ulykken til havn i den argentinske byen Ushuaia. Her under bygging på Sunnmøre tidligere i år. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én passasjer omkom og fire ble skadd på det norskflaggede cruiseskipet «Viking Polaris» ved Kapp Horn, sørenden av Sør-Amerika, tirsdag. Det går fram av en pressemelding fra Statens havarikommisjon.

- Skipet ble truffet av en stor bølge, og flere vinduer til passasjerlugarene ble slått inn, skriver kommisjonen, som har besluttet å undersøke ulykken.

- Vi organiserte et undersøkelsesteam i går, de reiser til Chile i ettermiddag, opplyser Dag Liseth, leder for kommisjonens sjøfartsavdeling, til Børsen.

Liseth forteller at kommisjonen ble varslet i går morges, via den norske Hovedredningssentralen og Sjøfartsdirektoratet.

- Vi så at dette åpenbart er en ulykke vi plikter å etterforske under sjøloven, sier han.

- Stor sorg

- Det er med stor sorg vi kan bekrefte at en gjest omkom som følge av hendelsen. Vi har varslet gjestens familie og overbrakt vår dypeste medfølelse. Vi vil fortsette å tilby vår fulle støtte til familien, sier Jon Mørland på vegne av rederiet Viking Cruises til Børsen.

Han opplyser videre at de fire skadde ikke har livstruende skader. De ble behandlet av skipets lege og øvrig medisinsk personale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer