Dom: Luksushytta er for høy

I årevis har det pågått en konflikt rundt IT-gründer John Markus Lerviks hytte i strandkanten i Larvik. Nå har tingretten konkludert, men dommen skal trolig ankes.

HYTTEEIER: John Markus Lervik eier ei hytte i Larvik. Den er nesten en meter for høy. mener kommunen. Foto: Vidar Ruud / NTB
HYTTEEIER: John Markus Lervik eier ei hytte i Larvik. Den er nesten en meter for høy. mener kommunen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

En byggesøknad fra 2005 har stått sentralt i konflikten rundt IT-gründer John Magnus Lerviks hytte i Larvik kommune, skriver Dagens Næringsliv.

Det mest sentrale punktet er hvorvidt hytta er for høy.

Høyden på hytta var en av flere feil kommunen oppdaget da de var på eiendommen for inspeksjon i 2019. I 2020 fikk Lervik en dispensasjon fra kommunen, men denne dispensasjonen ble opphevet av statsforvalteren høsten 2021.

Dermed måtte han ta saken til retten for å unngå å måtte rive hytta som han betalte rundt 15,5 millioner kroner for i 2018.

Regjeringsadvokaten mener hytta er 83 centimeter for høy, mens Lervik mener hytta bare er 60 centimeter for høy. Lervik mener at feilen grunner i en misforståelse av hvordan byggesøknaden skulle tolkes da den ble levert. Staten mener at det er søker som må ta ansvar for eventuelle misforståelser.

Nå har dommen fra tingretten falt. Staten har fått medhold. Det betyr at hytta trolig må rives.

Nå brygger det til omkamp i lagmannsretten.

- Det var et skuffende og noe overraskende resultat, og en anke framstår som sannsynlig, sier Lerviks advokat Sam Harris til DN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer