Milliardær i nabokonflikt:

«Dominerende og invaderende»

Den styrtrike eiendomskongen Ivar Tollefsen vil flytte skulpturene han fikk tillatelse til å plassere på eiendommen, men naboen mener den ene er til sjenanse.

SKULPTURER: Slik vil Ivar Tollefsen plassere skulpturene sine. Hans nabo i høyre hjørne reagerer på den ønskede plasseringen av skulptur 1. Foto: Arkitektfirmaet Kragerø AS / Kragerø kommune
SKULPTURER: Slik vil Ivar Tollefsen plassere skulpturene sine. Hans nabo i høyre hjørne reagerer på den ønskede plasseringen av skulptur 1. Foto: Arkitektfirmaet Kragerø AS / Kragerø kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen har siden 2014 eid en Kragerø-eiendom på 650 mål, som han punget ut 18,1 millioner kroner for.

I september 2021 fikk han Kragerø kommunes tillatelse til å plassere to bronseskulpturer på eiendommen sin - Tåtøy Hovedgård.

Vil endre plassering

Nå har han imidlertid søkt om tillatelse til å endre plasseringen av skulpturene, med noen få meter.

Dette reagerer hans nabo, Pål Solberg, sterkt på. Han mener en av dem vil være til sjenanse for sin egen eiendom, og har satt en advokat på saken.

Kragerø Blad Vestmar omtalte saken først.

Riking-konflikt

Med en anslått formue på 38,5 milliarder kroner er Tollefsen Norges 7. rikeste person, ifølge Kapital.

Hans nabo Solberg har også litt på bok: Ifølge skattelistene var formuen over 125 millioner kroner i 2020.

Solbergs eiendom, kalt «lystgården på Tåtøy», ligger rett ved siden av Tollefsens gård.

Den ene skulpturen Tollefsen har ønsket å sette opp, er sju meter høy og cirka tre meter bred, og framstiller en mann med hevede armer. Den andre er 3 meter høy og 4 meter bred og framstiller bakparten av et dyr, framkommer det i søknaden til kommunen som ble godkjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer