- Dommedagsprofeter

Donald Trump med et lite subtilt stikk mot Greta Thunberg og andre klimaaktivister fra talerstolen i Davos.

TRUMP: Den amerikanske presidenten Donald Trump var tydelig på hvilken retningen han mener den amerikanske økonomien går, da han talte til toppmøtet i Davos. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Børsen): Klimaaktivist Greta Thunberg (17) og en av hennes argeste kritikere i USAs president Donald Trump (73) taler begge under Verdens økonomiske forum i Davos tirsdag.

Thunberg var først på scenen klokka 8.30 norsk tid - før hun returnerer for sin hovedtale klokka 13.00. Donald Trump taler til den makttunge forsamlingen fra klokka 11.30.

Det store spørsmålet i forkant av dagens program, har vært om de to kommer til å møtes. Sist gang Thunberg var i samme rom som USAs president, vekket en video av opptrinnet oppsikt verden rundt.

Se klippet under:

Mens Thunberg ikke uventet snakket om miljø og klima tidligere i dag, stiller Trump på talerstolen samme dag som rettsforhandlingene i riksrettssaken starter. USAs president er tiltalt for maktmisbruk og for forsøk på å hindre Kongressens arbeid.

I sin tale rettet en noe forsinket Trump fokus mot den amerikanske økonomien, og hva han mener å ha oppnådd for USA i sin tid som president.

I det han kaller et amerikansk comeback, la Trump blant annet vekt på «rekordlave» tall i arbeidsledighet. Presidenten forventer samtidig ytterligere oppsving i økonomien i løpet av året etter hvert som nye handelsavtaler og deregulering begynner å virke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer