Kate McClure:

Dømt etter falsk innsamlingsaksjon

Kate McClure må i fengsel i tre år etter den virale GoFundMe-løgnen.

MILLIONBEDRAGERI: Johnny Bobbitt jr., Mark D'Amico og Kate McClure fabrikkerte en historie de tjente millioner av kroner på. Foto: AP / NTB Scanpix
MILLIONBEDRAGERI: Johnny Bobbitt jr., Mark D'Amico og Kate McClure fabrikkerte en historie de tjente millioner av kroner på. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tampen av 2017 ble mange varme om hjertet av historien om uteliggeren og veteranen Johnny Bobbitt jr. sitt møte med Kate McClure (32) og den daværende kjæresten Mark D'Amico (43).

Kjæresteparet hadde nemlig gått tom for bensin, og Bobbitt jr. brukte sine siste 20 dollar for å hjelpe, og gikk flere kvartaler til nærmeste bensinstasjon for å redde kjæresteparet i nød.

Siden laget kjæresteparet en innsamlingsaksjon for uteliggeren på GoFundMe, og tusenvis av mennesker donerte til det gode formålet. På kort tid var det samlet inn et beløp tilsvarende i overkant av tre millioner norske kroner.

Problemet var bare at hele fortellingen var vrøvl.

Brukte pengene selv

Solskinnshistorien begynte å slå sprekker bare noen uker etter at innsamlingsaksjonen ble startet, da Bobbitt hevdet at han aldri så snurten til pengene.

Samtidig mente han at McClure og D'Amico skal ha brukt masse penger på ferieturer, gambling og en ny BMW, noe som siden ble bevist av påtalemyndigheten. Kjæresteparet slo tilbake og anklaget veteranen for å ha brukt 25 000 dollar på narkotika i løpet av to uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer