Kate McClure:

Dømt etter falsk innsamlingsaksjon

Kate McClure må i fengsel i tre år etter den virale GoFundMe-løgnen.

MILLIONBEDRAGERI: Johnny Bobbitt jr., Mark D'Amico og Kate McClure fabrikkerte en historie de tjente millioner av kroner på. Foto: AP / NTB Scanpix
MILLIONBEDRAGERI: Johnny Bobbitt jr., Mark D'Amico og Kate McClure fabrikkerte en historie de tjente millioner av kroner på. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tampen av 2017 ble mange varme om hjertet av historien om uteliggeren og veteranen Johnny Bobbitt jr. sitt møte med Kate McClure (32) og den daværende kjæresten Mark D'Amico (43).

Kjæresteparet hadde nemlig gått tom for bensin, og Bobbitt jr. brukte sine siste 20 dollar for å hjelpe, og gikk flere kvartaler til nærmeste bensinstasjon for å redde kjæresteparet i nød.

Siden laget kjæresteparet en innsamlingsaksjon for uteliggeren på GoFundMe, og tusenvis av mennesker donerte til det gode formålet. På kort tid var det samlet inn et beløp tilsvarende i overkant av tre millioner norske kroner.

Problemet var bare at hele fortellingen var vrøvl.

Brukte pengene selv

Solskinnshistorien begynte å slå sprekker bare noen uker etter at innsamlingsaksjonen ble startet, da Bobbitt hevdet at han aldri så snurten til pengene.

Samtidig mente han at McClure og D'Amico skal ha brukt masse penger på ferieturer, gambling og en ny BMW, noe som siden ble bevist av påtalemyndigheten. Kjæresteparet slo tilbake og anklaget veteranen for å ha brukt 25 000 dollar på narkotika i løpet av to uker.

I 2018 ble hele trioen tiltalt for bedrageri og medvirkning til bedrageri - og alle er dømt i saken.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Det viste seg nemlig at paret hadde møtt Bobbitt en måned før innsamlingsaksjonen ble startet, og at de hadde diktet opp historien.

Får lenger straff

D'Amico fikk i august straffeutmålingen - fem år i fengsel. McClure var dømt til 12 måneder i det føderale fengselet i Connecticut for svindelen, som hun for tida soner. Hun er nå også dømt til tre år i statlig fengsel i New Jersey, for samme forbrytelse, skriver påtalemyndigheten i en pressemelding. De to dommene løper samtidig.

At McClure dømmes to ganger skyldtes at hun gjorde seg skyldig i å bryte både føderal og statlig lov, og hun er derfor dømt i begge rettsinstanser.

McClure, som tidligere jobbet i samferdselsdepartementet, har også forbud mot å innta en offentlig stilling igjen.

Det tidligere kjæresteparet er også dømt til å betale 400 000 dollar i erstatning hver.

Bobbitt ble dømt til rusrehabilitering, og må følge et strengt regime for å unngå å sone straffen bak murene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer