Dømt for hvitvasking og utroskap

Etterforskningen av flere saker har så langt ført til at seks personer tilknyttet et nettverk i maler- og renholdsbransjen er dømt til totalt 12 år i fengsel for hvitvasking og utroskap.

MILLIONBELØP: Det er inndratt omtrent 4,5 millioner kroner som følge av den kriminelle virksomheten. Foto: Tore Meek / NTB
MILLIONBELØP: Det er inndratt omtrent 4,5 millioner kroner som følge av den kriminelle virksomheten. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterforskningen av flere saker har så langt ført til at seks personer tilknyttet et nettverk i maler- og renholdsbransjen er dømt til totalt 12 år i fengsel for hvitvasking og utroskap for til sammen 58 millioner kroner, opplyser politiet i en pressemelding.

- En 31 år gammel kvinne ble i Oslo tingrett nylig dømt til ubetinget fengsel i 1 år og 3 måneder for grov hvitvasking av rundt 2,5 millioner kroner. Dette er den sjette dommen i kjølvannet av at ØKOKRIM i 2019 avslørte et stort hvitvaskingnettverk i maler- og renholdsbransjen, skriver ØKOKIM i en pressemelding torsdag.

Det er inndratt omtrent 4,5 millioner kroner som følge av den kriminelle virksomheten. Personene er også fradømt retten til å drive næringsvirksomhet.

- Dette er omfattende og alvorlige saker som tapper samfunnet for store verdier i unndratt skatt og avgift, og som bidrar til arbeidslivskriminalitet, uttaler førstestatsadvokat Marianne Bender i ØKOKRIM.

Det er fremdeles tre personer under etterforskning i det samme sakskomplekset. Det inkluderer nærmere 20 virksomheter som har reelle kunder i markedet, og åtte foretak som fremstår som «tomme».

- Hvitvaskingsvirksomhet med bruk av fiktive fakturaer gjør at betalinger fra reelle kunder som betaler for blant annet maling og renhold av eget hus, likevel unndras beskatning og benyttes til svart avlønning, sier Bender.

- Lovlydige borgere bidrar dermed til alvorlig økonomisk kriminalitet og arbeidslivskriminalitet uten å vite det. Det er alvorlig, sier Bender.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer