Dømt for hvitvasking og utroskap

Etterforskningen av flere saker har så langt ført til at seks personer tilknyttet et nettverk i maler- og renholdsbransjen er dømt til totalt 12 år i fengsel for hvitvasking og utroskap.

MILLIONBELØP: Det er inndratt omtrent 4,5 millioner kroner som følge av den kriminelle virksomheten. Foto: Tore Meek / NTB
MILLIONBELØP: Det er inndratt omtrent 4,5 millioner kroner som følge av den kriminelle virksomheten. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterforskningen av flere saker har så langt ført til at seks personer tilknyttet et nettverk i maler- og renholdsbransjen er dømt til totalt 12 år i fengsel for hvitvasking og utroskap for til sammen 58 millioner kroner, opplyser politiet i en pressemelding.

- En 31 år gammel kvinne ble i Oslo tingrett nylig dømt til ubetinget fengsel i 1 år og 3 måneder for grov hvitvasking av rundt 2,5 millioner kroner. Dette er den sjette dommen i kjølvannet av at ØKOKRIM i 2019 avslørte et stort hvitvaskingnettverk i maler- og renholdsbransjen, skriver ØKOKIM i en pressemelding torsdag.

Det er inndratt omtrent 4,5 millioner kroner som følge av den kriminelle virksomheten. Personene er også fradømt retten til å drive næringsvirksomhet.

- Dette er omfattende og alvorlige saker som tapper samfunnet for store verdier i unndratt skatt og avgift, og som bidrar til arbeidslivskriminalitet, uttaler førstestatsadvokat Marianne Bender i ØKOKRIM.

Det er fremdeles tre personer under etterforskning i det samme sakskomplekset. Det inkluderer nærmere 20 virksomheter som har reelle kunder i markedet, og åtte foretak som fremstår som «tomme».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer