Dømt for kongekrabbesalg

Dømt for salg av minst sju tonn krabbe til verdi av 3,5 millioner kroner.

DØMT: Troms-mann er dømt for salg av sju tonn kongekrabbe til en verdi av minst 3,5 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet
DØMT: Troms-mann er dømt for salg av sju tonn kongekrabbe til en verdi av minst 3,5 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Ingun A. Mæhlum/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som i går møtte i Nord-Troms tingrett er i en tilståelsesdom i dag dømt til ett år og fire måneder i fengsel.

I tillegg inndras 184 000 kroner fra salget og 268 000 kroner i kontanter som ble beslaglagt ved pågripelsen, totalt 452 000 kroner. Pengene er utbytte av og et produkt av en straffbar handling.

Dommen sier videre at «Heleriet anses grovt særlig hensett til omfanget av virksomheten. Han dømmes for heleri av minst 7 000 kilo kongekrabbe med en markedspris i det legale marked på minst kr. 500,- pr kilo over de år virksomheten er drevet».

- Min klient ser fram til å bli ferdig med saken og komme videre. Dommen vil ikke ankes, sier mannens advokat Thomas Hansen.

Det var over en periode fra 2009 og frem til pågripelsen i november at han handlet kongekrabbene fra en leverandør i Finnmark, som så ble fraktet til Sørlandet for videresalg.

Leverandørens navn ville ikke den nå dømte mannen oppgi.

Fengselsstraffen er én måned mindre enn det Økokrims aktor Erlend Stenberg ba om.

- Heleriet har hatt et profesjonelt preg og gjelder store kvanta kongekrabbe, sa aktor Stenberg i rettsmøtet. Han ba da om ett år og fem måneders fengsel for Troms-mannen. Det var da lagt til grunn en tilståelsesrabatt på syv måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer