Dømt for trakassering: - Bare sånn vi er

- Om de ikke tåler det, har de ikke noe på kaia å gjøre, sier Svein Magne Mienna. Han anker en dom på 12 000 kroner i bot for det retten mener er seksuelt trakasserende utsagn mot to kvinnelige inspektører.

SLÅR TILBAKE: Svein Magne Mienna anker en dom på 12 000 kroner i bot for seksuell trakassering og utilbørlig atferd mot to kvinnelige inspektører fra Fiskeridirektoratet. Foto: Lena Knutli, Fiskeribladet
SLÅR TILBAKE: Svein Magne Mienna anker en dom på 12 000 kroner i bot for seksuell trakassering og utilbørlig atferd mot to kvinnelige inspektører fra Fiskeridirektoratet. Foto: Lena Knutli, Fiskeribladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inspektørene fra Fiskeridirektoratet mente at Mienna gikk langt over streken da han hintet om «haill» - altså myten om at seksuell omgang før man drar på sjøen gir bedre fiskelykke.

Et spørsmål om å ta en dans falt heller ikke i god jord.

Fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen var enig med sine inspektører, og etter hvert anmeldte direktoratet episodene som skjedde på Nergård fiskemottak i Breivikbotn på Sørøya for vel et år siden.

Nå har Vestre Finnmark tingrett idømt Svein Magne Mienna en bot på 12000 kroner for seksuell trakassering og utilbørlig atferd, skriver Fiskeribladet.

- Jeg har bestemt meg for å anke. Du må gjerne anmelde meg for trakassering om det er det jeg har gjort. Men det var ikke tilfelle. Jeg skjønner ikke hva to jentunger har å gjøre på kaia om de ikke tåler å bli irettesatt, sier Mienna til Børsen.

- Skifte dialekt

Mienna forteller at han ba en av inspektørene om å flytte på seg, slik at trucken «ikke klippet beina av på henne».

- Hun hørte ikke etter. Det skjedde to ganger. Da spurte jeg om vi skulle ta en dans, altså for å få oppmerksomhet. Å kalle dette seksuell trakassering er tull, sier Mienna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.