Dømt for trakassering: - Bare sånn vi er

- Om de ikke tåler det, har de ikke noe på kaia å gjøre, sier Svein Magne Mienna. Han anker en dom på 12 000 kroner i bot for det retten mener er seksuelt trakasserende utsagn mot to kvinnelige inspektører.

SLÅR TILBAKE: Svein Magne Mienna anker en dom på 12 000 kroner i bot for seksuell trakassering og utilbørlig atferd mot to kvinnelige inspektører fra Fiskeridirektoratet. Foto: Lena Knutli, Fiskeribladet
SLÅR TILBAKE: Svein Magne Mienna anker en dom på 12 000 kroner i bot for seksuell trakassering og utilbørlig atferd mot to kvinnelige inspektører fra Fiskeridirektoratet. Foto: Lena Knutli, Fiskeribladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inspektørene fra Fiskeridirektoratet mente at Mienna gikk langt over streken da han hintet om «haill» - altså myten om at seksuell omgang før man drar på sjøen gir bedre fiskelykke.

Et spørsmål om å ta en dans falt heller ikke i god jord.

Fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen var enig med sine inspektører, og etter hvert anmeldte direktoratet episodene som skjedde på Nergård fiskemottak i Breivikbotn på Sørøya for vel et år siden.

Nå har Vestre Finnmark tingrett idømt Svein Magne Mienna en bot på 12000 kroner for seksuell trakassering og utilbørlig atferd, skriver Fiskeribladet.

- Jeg har bestemt meg for å anke. Du må gjerne anmelde meg for trakassering om det er det jeg har gjort. Men det var ikke tilfelle. Jeg skjønner ikke hva to jentunger har å gjøre på kaia om de ikke tåler å bli irettesatt, sier Mienna til Børsen.

- Skifte dialekt

Mienna forteller at han ba en av inspektørene om å flytte på seg, slik at trucken «ikke klippet beina av på henne».

- Hun hørte ikke etter. Det skjedde to ganger. Da spurte jeg om vi skulle ta en dans, altså for å få oppmerksomhet. Å kalle dette seksuell trakassering er tull, sier Mienna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer