Donald Trumps kjemperegning

Inntektene faller og lånene forfaller. Det er krevende tider for Donald Trumps forretningsimperium.

TRØBBEL: Donald Trump kan få problemer med noen store lån han personlig har garantert for. Foto: Damon Higgins / The Palm Beach Post via AP / NTB
TRØBBEL: Donald Trump kan få problemer med noen store lån han personlig har garantert for. Foto: Damon Higgins / The Palm Beach Post via AP / NTB Vis mer
Publisert

Den siste måneden har de store selskapene nærmest kappet om hvem som først kan bryte bånd med Donald Trump og hans Trump Organization.

Bakgrunnen er at Trump som president fikk skylden for å ha oppmuntret og oppildnet den rasende mobben som tok seg inn på Capitol Hill for drøye to uker siden.

- Pengeproblem

Flere store selskaper har brutt forretningsforbindelsene med Trump, og den ene banken etter den andre stenger Trumps private kontoer.

Men det var tøffe tider for Trumps imperium også før han fikk trøbbel i kjølvannet av skandalen ved Kongressen.

«Donald Trump har et pengeproblem», skriver CNNs Chris Cillizza.

Bakgrunnen for den påstanden er den siste økonomiske rapporten Trump leverte inn som president. Den ble publisert onsdag.

Den viser at inntektene til Trump-selskaper stupte med nesten 40 prosent i 2020.

Verst gikk det ut over inntektene ved Trump International Hotel i Washington, som falt med 63 prosent til 15,1 millioner dollar. Det skotske golfferiestedet Turnberry hadde også et inntektsfall på 62 prosent til 9,8 millioner doller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer