Den siste måneden har de store selskapene nærmest kappet om hvem som først kan bryte bånd med Donald Trump og hans Trump Organization.
Bakgrunnen er at Trump som president fikk skylden for å ha oppmuntret og oppildnet den rasende mobben som tok seg inn på Capitol Hill for drøye to uker siden.
- Pengeproblem
Flere store selskaper har brutt forretningsforbindelsene med Trump, og den ene banken etter den andre stenger Trumps private kontoer.
Men det var tøffe tider for Trumps imperium også før han fikk trøbbel i kjølvannet av skandalen ved Kongressen.
«Donald Trump har et pengeproblem», skriver CNNs Chris Cillizza.
Bakgrunnen for den påstanden er den siste økonomiske rapporten Trump leverte inn som president. Den ble publisert onsdag.
Den viser at inntektene til Trump-selskaper stupte med nesten 40 prosent i 2020.
Verst gikk det ut over inntektene ved Trump International Hotel i Washington, som falt med 63 prosent til 15,1 millioner dollar. Det skotske golfferiestedet Turnberry hadde også et inntektsfall på 62 prosent til 9,8 millioner doller.
Til sammen viser tallene at inntektene til Trumps imperium gikk ned med 37 prosent, fra mellom 445 millioner til 483 millioner dollar til mellom 278 millioner og 313 millioner dollar, ifølge CNN.

Trumps kjempeproblem: - Ei atombombe
Bryter med Trump
En god del av dette kan selvsagt tilskrives coronarestriksjoner, men det kommer som et uvelkomment tillegg til Trumps øvrige problemer.
Sist ut er at Florida-banken Banks United torsdag annonserte at de har avviklet Trumps personlige kontoer i banken, skriver The Hill.
Der skal han ha hatt et sted mellom 5,1 og 25,2 millioner dollar, ifølge Washington Post.
- Vi har ikke lenger noe innskuddsforhold til ham, heter det i en uttalelse fra banken, som ikke utdyper det ytterligere.
Langt mer trøblete for Trump er nok de store lånene som har utløpsdato de kommende åra.

New York bryter alle kontrakter med Trump
Finansierte underskudd med TV-penger
For å sette alt i sammenheng kan vi spole tida tilbake til september, da New York Times omsider fikk tak i Donald Trumps skatteinformasjon.
Tallene der viste blant annet at mange av Trumps mest omtalte bedrifter taper penger, noe Trump selv har utnyttet til å redusere sin egen skatteregning.
Da Trump ble stor realitystjerne i TV-suksessen «The Apprentice» dro han inn store summer, ettersom han fikk 50 prosent av overskuddet. Trumps inntekter på egen person finansierte i stor grad alt annet han drev med.
Med pengene han dro inn kjøpte Trump over ti golfbaner og en rekke andre eiendommer. Tapene han hadde på disse investeringene reduserte skatteregningen, men da inntektene fra TV-suksessen begynte å tørke inn i 2015, ble det større problemer.
Ifølge New York Times kan presidentvalgkampen i 2016 ha vært et forsøk på å få liv i sin egen merkevare igjen, som i stor grad er ham selv.
Innledningsvis var det få som trodde på at Trump ville vinne valget, men det ville i alle fall gi ham mye oppmerksomhet.

Hun skal skape trøbbel for Trump
Skattekrangel
Likevel skulle det altså vise seg at Trump vant, noe som, i alle fall de første åra, var positivt for forretningene. Men, og det er et stort men, Trumps største finansielle problem er ikke løst.
Da Trump begynte å miste inntektene fra TV-jobben tok han noen grep for å absorbere tapene, noen grep han ikke kan ta en gang til.
Han tok opp et lån på 100 millioner dollar med pant i de kommersielle områdene i Trump Tower. Han solgte også aksjer og obligasjoner for hundrevis av millioner av dollar.
Så langt skal han ikke ha betalt tilbake noe av lånet på Trump Tower, et lån som forfaller i 2022. Han ligger også i en skattekrangel med det amerikanske skattevesenet.
Trump mener han kan refundere en skatteregning fra 2010, men om han taper krangelen vil han skylde myndighetene over 100 millioner dollar.

Denne rikingen omfavner Trump
Personlige lån
På 90-tallet ble Trump nesten helt ruinert etter at han personlig hadde garantert for lån på flere hundre millioner dollar. At han personlig garanterte for lånene har han siden gitt uttrykk for at han angrer på, men likevel ser det ut til at han er i samme posisjon igjen.
Ifølge Trumps skattepapirer er han personlig ansvarlig for lån på totalt 421 millioner dollar, rundt 3,5 milliarder norske kroner. De fleste av lånene forfaller i løpet av de neste fire åra, og det gjenstår å se hvordan Trump løser den økonomiske floka.
Lista over dem som ikke ønsker å samarbeide med Trump i kjølvannet av bråket etter valget i november er lang. Trumps gjentatte påstander om valgjuks og at han får skylden for å ha oppildnet mobben som angrep Capitol Hill, har fått mange til å bryte med ekspresidenten.
Det gjelder både byen New York, finansselskaper, flere banker og golforganisasjonen PGA.
Brudd med storbank
Aller mest alvorlig for Trump er det at den tyske storbanken Deutsche Bank har røpet overfor CNN at de ikke lenger ønsker å gjøre forretninger med president Trump eller hans selskap i framtida.
De har over 300 millioner dollar i lån utestående hos Trump, lån som forfaller de kommende åra. Banken har konkludert med at de, foruten å ettergi gjelden, ikke kan kutte alle båndene med Trump før lånene forfaller.
Det er uvisst hvilke, om noen, banker som er interessert i å låne penger til Trump Organization i framtida.