Drakamp om Norwegian-gjelda

Forvalter Tom Hestnes mener flyutleierne må bidra til å løse Norwegians gjeldskrise. Nå er drakampen om regninga i gang.

STRÅLENDE: Konsernsjefen sier til Børsen at Norwegian lå an til et strålende år, før coronakrisen rammet brutalt. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian-sjef Jacob Schrams kamp mot klokka for å få kontroll på flyselskapets astronomiske gjeld utløser en drakamp mellom kreditorene.

Mens de færreste ser seg tjent med at Norwegian går konkurs, er heller ingen interessert i å bidra med større lettelser enn de andre.

Nå mener noen av obligasjonseierne som gjennom fire obligasjonslån til sammen har cirka fem milliarder kroner i utestående lån at også leasingselskapene - de som leier ut fly - må bidra med noe.

- Alle må gi

- Vi regner med at det er en kollektiv tanke som gjelder når staten søker rentelettelser fra finansielle kreditorer, at alle må gi. Norwegian-ledelsen spiller nok litt ball med alle nå, sier Tom Hestnes til Dagbladet og Børsen.

Hestnes er seniorporteføljeforvalter i Alfred Berg Kapitalforvaltning, et selskap som har andeler i tre av fire Norwegian-obligasjonslån.

- Kan leasingselskapene bli nødt til å senke leieprisene?

- Jeg mener definitivt myndighetene burde kreve dette, men om de faktisk gjør det gjenstår å se, sier Tom Hestnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer