Sam Altman:

Drama etter sjokksparking: - Angrer dypt

Hundrevis av ansatte truer med å slutte etter sparkingen av den profilerte OpenAI-sjefen Sam Altman.

FYKEN: Sparkingen av Sam Altman har satt sinnene i kok. Nå tar OpenAIs styreleder selvkritikk. Foto: Sven Hoppe/DPA via AP / NTB

FYKEN: Sparkingen av Sam Altman har satt sinnene i kok. Nå tar OpenAIs styreleder selvkritikk. Foto: Sven Hoppe/DPA via AP / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble Sam Altman (38) sjokksparket som toppsjef i tek-giganten OpenAI.

I helga ble det spekulert på om han skulle komme tilbake til selskapet. Men mandag ble det klart at han i stedet begynner i Microsoft.

- Angrer dypt

Twitchs tidligere toppsjef Emmett Shear rykker inn som OpenAIs nye sjef, ifølge BBC. På X/Twitter omtaler han det som en «once-in-a-lifetime»-mulighet.

Men han legger til at måten Altman fikk fyken på var «veldig dårlig håndtert», og «påførte tilliten vår alvorlig skade».

I det som BBC omtaler som en dramatisk vending, tar også et av styremedlemmene involvert i sparkingen av Altman, Ilya Sutskever, tastaturet fatt.

På X/Twitter innrømmer han å ha gjort feil.

- Nå angrer jeg dypt på min deltakelse i styrets beslutninger. Det var aldri min intensjon å skade OpenAI. Jeg elsker alt vi har bygget sammen, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjenforene selskapet, skriver han.

Truer med å si opp

Nå kan det virke som det brenner kraftig under føttene på selskapet. Mer enn 500 OpenAI-ansatte har signert et brev der de truer med å slutte, og følge etter Altman til Microsoft, hvis ikke styret går av og gjeninnsetter ham som leder. Det skriver Wired.

- Deres handlinger har gjort det åpenbart at dere ikke er i stand til å lede OpenAI, skriver de ansatte i brevet ifølge Wall Street Journal.

Sam Altman var med å grunnlegge OpenAI, som er særlig kjent for chatboten ChatGPT. Han regnes som en pioner innenfor den raskt voksende kunstig intelligens-industrien.

At han fikk fyken, sendte sjokkbølger gjennom bransjen. En rekke Silicon Valley-topper har uttrykt støtte til 38-åringen.

Årsaken til oppsigelsen av Altman skal skyldes uenigheter med styret.

- For å si det enkelt: Sams oppførsel og mangel på åpenhet i hans interaksjoner med styret undergravde styrets evne til effektivt å føre tilsyn med selskapet, het det i Sutskevers orientering til de ansatte, ifølge NTB.

- Pinlig sirkus

Microsoft kommer styrket ut av dette, mens OpenAI har fått seg en kraftig ripe i lakken, mener Dan Ives i investeringsselskapet Wedbush Securities.

- De satt ved poker-barnebordet og trodde de vant helt til Nadella (Microsofts sjef, red.anm.) og Microsoft tok seieren i en World Series of Poker-manøver for historiebøkene, skriver han ifølge BBC.

- Det pinlige sirkus-showet hos OpenAI i helga ble til slutt overtatt av de voksne i rommet, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer