Dramatisk advarsel: - Katastrofe

SAS-krisa blir mer alvorlig for hvert eneste minutt som går uten en avtale mellom selskapet og pilotene. I verste fall kan hele SAS gå under, advarer selskapets toppsjef.

KRISE: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs analyserer signalene fra partene i SAS-streiken. Vis mer
Publisert

STOCKHOLM / OSLO (Børsen): Mens SAS og selskapets piloter var på vei inn til intense forhandlinger i Stockholm torsdag morgen, gikk selskapet ut i en børsmelding og advarte om at de kan bli nødt til å «radikalt» nedskalere selskapet.

I verste fall kan hele selskapet gå under, advarer SAS-sjef Anko van der Werff:

- Streiken setter chapter 11-prosessen, og i ytterste konsekvens selskapets overlevelse, på spill, sier van der Werff i børsmeldingen.

Etter at SAS-pilotene gikk ut i streik for ei uke siden, har SAS søkt om og fått konkursbeskyttelse i USA. Det betegnes som chapter 11, som kort fortalt er en juridisk prosess for finansiell restrukturering under tilsyn av en føderal amerikansk domstol.

Den innebærer at selskapets kreditorer ikke kan begjære selskapets konkurs.

At selskapets framtid står på spill er likevel ingen overdrivelse, om vi skal tro flyanalytiker og førsteamanuensis ved BI, Espen Andersen. Han omtaler streiken som «en katastrofe for SAS» overfor TV 2.

- De taper så inni helsike mye penger, og det i den tiden hvor de skal tjene mye penger. Det er så dårlig timing som det kunne ha blitt, sier han til kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer