Dramatisk: Beboerne tvinges ut

- Liv og helse må gå foran, konkluderer kommunen. Utbygger er uenig i vedtaket.

KNUSENDE BESKJED: Plan- og bygningsetaten har varslet at beboerne i dette nybygget i Mariboes gate 14 må flytte ut innen tre uker. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KNUSENDE BESKJED: Plan- og bygningsetaten har varslet at beboerne i dette nybygget i Mariboes gate 14 må flytte ut innen tre uker. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Børsen skrev i helga om hvordan politiet i begynnelsen av juli besluttet å stenge ned alt arbeidet ved et nybygg i Oslo sentrum på dagen. Bakteppet var en rekke «farlige» funn i forbindelse med oppføring av en ny boligblokk i Mariboes gate 14 - der flere beboere allerede hadde flyttet inn.

Det var Vårt Oslo som først omtalte den opprinnelige saken.

Utbygger har tidligere avvist kritikken, og understreket at de «ikke kjenner seg igjen i karakteristikkene som er benyttet av det offentlige». Nå har Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune likevel besluttet å trekke tilbake brukstillatelsen for bygget. Det betyr at beboerne må flytte ut innen tre uker.

- Vi forstår at dette er en dramatisk avgjørelse for beboerne i de 16 leilighetene, sier enhetsleder i etaten Aleksander Stein Engvoll i en pressemelding.

- Vi kan likevel ikke opprettholde brukstillatelsen når det er så store mangler ved bygget. Liv og helse må gå foran, og vi understreker at vi gir ikke brukstillatelse til en byggeplass, fortsetter han.

«Grove feil»

Det var under et tilsyn i samarbeid mellom politiet, plan- og bygningsetaten, El-tilsynet og Arbeidstilsynet, at det ble oppdaget at bygningen «framsto som en farlig byggeplass», ifølge etaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer