Dramatisk fall på børsen

Etter en halvtimes handel lå hovedindeksen på Oslo Børs på 878,01 poeng, ned 0,58 prosent. Norwegian hadde det klart største fallet.

DRAMATISK: Norwegian-aksjen sank som en stein på Oslo Børs fra start tirsdag. Skjermdump: Infront
DRAMATISK: Norwegian-aksjen sank som en stein på Oslo Børs fra start tirsdag. Skjermdump: Infront Vis mer
Publisert

Flyselskapet sank som en stein fra start, og var ned med hele 9,23 prosent etter ni minutters handel. Etter en halvtime hadde Norwegian-aksjen hentet seg noe inn til 6,87 prosent. Deretter fulgte Sats (-3,59 prosent), Medistim (-3,42 prosent), Adevinta (-3,35 prosent) og Aker Solutions (-3,25 prosent).

SKUFFENDE: Norwegian-direktør Jacob Shram møtte pressen i dag. Vis mer

I kvartalsrapporten som ble publisert før børsen åpnet, meldte Norwegian at selskapet tapte nesten en milliard kroner i tredje kvartal. Samtidig brukte selskapet opp en god slump av sparepengene sine.

I alt tjente Norwegian 1,3 milliarder kroner i juli, august og september. I de samme månedene i fjor var omsetning på 14,4 milliarder kroner og overskuddet på 1,67 milliarder kroner.

Adevinta var i åpningstimen den mest omsatte aksjen, fulgt av Equinor, DNB, Aker BP og Mowi.

Prisen på nordsjøolje la godt på seg i morgentimene og steg med 1,67 prosent til 42,72 dollar fatet.

Alle de retningsgivende europeiske børsene var opp. DAX 30 i Frankfurt steg med 0,20 prosent, FTSE 100 i London med 0,77 prosent og CAC 40 i Paris med 0,61 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer