Dramatisk permitteringsfunn: - Svir alvorlig

Mer enn seks av ti bedrifter ville tatt tilbake permitterte ansatte dersom lønnsplikten ble forkortet, viser en ny undersøkelse. - En ny varslingsperiode vil være direkte skadelig for vårt selskaps økonomi, sier butikksjef.

FRYKTER NEDSTENGINGER: En undersøkelse fra NHO Service og Handel viser at mange arbeidsgivere hadde hentet tilbake sine permitterte ansatte, dersom lønnsplikten på ti dager hadde blitt redusert. Frykt for gjentatte nedstenginger setter en stopper for dette. Foto: Jil Yngland / NTB
FRYKTER NEDSTENGINGER: En undersøkelse fra NHO Service og Handel viser at mange arbeidsgivere hadde hentet tilbake sine permitterte ansatte, dersom lønnsplikten på ti dager hadde blitt redusert. Frykt for gjentatte nedstenginger setter en stopper for dette. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil være veldig forsiktige med å ta ansatte tilbake i jobb ved en eventuell åpning av butikker, fordi det er stor usikkerheten om ny nedstengning kan komme, sier daglig leder i Sprell, Christian Sogn Iversen.

En fersk undersøkelse fra NHO Service og Handel viser at en stor andel norske bedrifter vegrer seg for å ta permitterte ansatte tilbake i jobb. Det skyldes i stor grad frykt for en ny og rask nedstenging, som igjen får dramatiske utslag i regnskapet.

Bare det siste døgnet har et voldsomt antall arbeidstakere - på tvers av kjeder - blitt permittert som følge av Viken-nedstengingen.

- Direkte skadelig

Leketøysforretningen Sprell er blant dem som fra tidligere har fått pålegg om å stenge sine butikker i Oslo. Inntektene fra disse seks butikkene utgjør vanligvis 50 prosent av bedriftens totale omsetning. På samme tid er 60 ansatte permittert.

Slik situasjonen er i dag, vil ikke Iversen kalle dem tilbake på jobb.

- En ny varslingsperiode, med påfølgende lønnsplikt, vil være direkte skadelig for vårt selskaps økonomi og medføre at vi må holde permitteringer lengre enn ønsket, sier han.

- PROBLEMATISK REGELVERK: Daglig leder i Sprell, Christian Sogn Iversen, opplyser at bedriften har steng seks av 13 butikker. Samtidig er 60 ansatte permittert. Foto: Privat
- PROBLEMATISK REGELVERK: Daglig leder i Sprell, Christian Sogn Iversen, opplyser at bedriften har steng seks av 13 butikker. Samtidig er 60 ansatte permittert. Foto: Privat Vis mer

- Nøler

Iversen er langt fra alene om å la permitterte ansatte forbli nettopp permittert.

  • Etter dagens regler, må arbeidsgiver betale lønna de ti første dagene en ansatt er permittert.
  • Hadde arbeidsgiverperioden vært kortere, sier hele 64 prosent av bedriftene i NHOs undersøkelse at de ville hentet tilbake sine permitterte.
  • Undersøkelsen ble utført av NHO i starten av mars og gikk til 3227 bedrifter.

Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, mener funnet sender tydelige signaler om at dagens ordning ikke er tilstrekkelig.

- Det er lett å forstå at bedrifter nøler med å ta permitterte tilbake fordi kostnadene er store. Dersom arbeidsgiverperioden var kortere enn ti dager, ville risikoen bli langt lavere, og mer enn 6 av 10 bedrifter ville tatt folk tilbake i jobb, sier Kaltenborn.

- INTERESSANT FUNN: Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn. Foto: NHO Service og Handel
- INTERESSANT FUNN: Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn. Foto: NHO Service og Handel Vis mer

- Problematisk

Iversen forklarer at lønnsplikten oppleves som svært belastende - ikke bare for ledelsen, men også for de titalls ansatte.

- Jeg opplever regelverket som svært problematisk. Når butikkene plutselig blir pålagt å stenge, rives kontantstrømmen helt plutselig bort, mens kostnadene løper videre. Dette har vi erfart flere ganger nå, og ser at det skaper en utrolig uheldig situasjon.

- Hvordan opplever de ansatte dette?

- Jeg opplever at våre ansatte har god forståelse for den krevende situasjonen vi står i. For oss i ledelsen oppleves dette som vondt, og det er ingenting annet vi ønsker enn å hente dem tilbake i arbeid, sier han og understreker:

- Bedrifter som blir pålagt nedstengning burde tas mer hensyn til i regelverket.

- Stengt

I et forsøk på å unngå at ledigheten klamrer seg fast på et høyt nivå, har regjeringen funnet fram verktøykassa og snekret sammen en ny lønnsstøtteordning rettet mot kriserammede bedrifter.

Den innebærer at bedriftene kan få inntil 25 000 kroner per måned i støtte per ansatt som de setter i arbeid igjen etter permittering. Lønnsstøtteordningen trer i kraft 15. mars og gjelder ut juni.

- Jeg er usikker på om vi favner under de reglene og tilfredsstiller kravene til en slik støtte. Men så tenker jeg; Ta folk tilbake i jobb? Våre butikker er stengt. Det er ikke noe jobb å komme tilbake til akkurat nå, sier Iversen.

- Svir alvorlig

NHO-undersøkelsen ble gjort etter at regjeringen etablerte den nye ordningen.

NHO Service og Handel er positive til ordningen, men mener at regjeringens grep ikke nødvendigvis sørger for en fullstendig løsning.

- Lønnsstøtte endrer trolig ikke det faktum at permitteringsreglene svir alvorlig for bedriftene og hindrer at flere kan komme raskere tilbake i jobben sin, sier Kaltenborn.

- Smerter

- Hva må til for å sikre trygghet for bedriftene?

- Det som må til er å redusere arbeidsgiverperioden. Man får ikke full valuta for lønnsstøtteordningen, så lenge arbeidsgiverperioden er på ti dager. Våre medlemsbedrifter har gitt klare tilbakemeldinger på at av alle tiltak som har eksistert, så er dette et av de mest treffsikre tiltakene.

Kaltenborn mener funnet i undersøkelsen understreker alvoret i situasjonen.

- Å permittere sine ansatte, smerter. Man føler seg ansvarlig for folks arbeidsliv og inntjening. Ved mer treffsikre ordninger, ville vi med sikkerhet sett mange flere som hadde turt å ta tilbake folk i arbeid, og gjort bruk av dem i en periode.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer