Biltema-striden:

Dramatisk slutt for milliardær-skilsmisse

Biltema-arving Louise Bäckström vant over eksen i retten. Nå får han betinget fengsel.

MILLIARDÆRARVING: Louise Bäckström arver hele Biltema-imperiet etter bestefaren. Foto: Biltema
MILLIARDÆRARVING: Louise Bäckström arver hele Biltema-imperiet etter bestefaren. Foto: Biltema Vis mer
Publisert

I 2021 søkte ekteparet Louise og Martin Wennberg om skilsmisse. Det skulle bli starten på en offentlig skittentøyvask, som for en av dem nå har fått en brutal avslutning.

Førstnevnte, som nå heter Bäckström til etternavn, er arving av milliardimperiet Biltema, som ble startet av svensken Sten-Åke Lindholm.

Han har gjort det klart at barnebarnet Louise skal ta over butikken når den tida kommer.

Hun er god for flerfoldige milliarder, og har levd et luksusliv på en av Londons mest fasjonable adresser sammen med den daværende ektemannen og deres sønn.

Paret signerte ektepakt med særeie før bryllupet fant sted i 2015, men likevel har Martin Wennberg gjort krav på både skyhøye underholdningsbidrag og erstatning for tapt inntekt under ekteskapet.

Likevel har verken han eller juridiske representanter dukket opp under høringene i britisk rett. Han er også anklaget av sin tidligere kjærlighet for å ha lekket detaljer fra skilsmissekonflikten.

Hun framsatte anklagen i retten og krevde at eksmannen ble dømt til fengsel. Nå er hun hørt. Dommer Robert Peel avgjorde tirsdag at Martin Wennberg dømmes til tolv uker i fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.