Biltema-striden:

Dramatisk slutt for milliardær-skilsmisse

Biltema-arving Louise Bäckström vant over eksen i retten. Nå får han betinget fengsel.

MILLIARDÆRARVING: Louise Bäckström arver hele Biltema-imperiet etter bestefaren. Foto: Biltema
MILLIARDÆRARVING: Louise Bäckström arver hele Biltema-imperiet etter bestefaren. Foto: Biltema Vis mer
Publisert

I 2021 søkte ekteparet Louise og Martin Wennberg om skilsmisse. Det skulle bli starten på en offentlig skittentøyvask, som for en av dem nå har fått en brutal avslutning.

Førstnevnte, som nå heter Bäckström til etternavn, er arving av milliardimperiet Biltema, som ble startet av svensken Sten-Åke Lindholm.

Han har gjort det klart at barnebarnet Louise skal ta over butikken når den tida kommer.

Hun er god for flerfoldige milliarder, og har levd et luksusliv på en av Londons mest fasjonable adresser sammen med den daværende ektemannen og deres sønn.

Paret signerte ektepakt med særeie før bryllupet fant sted i 2015, men likevel har Martin Wennberg gjort krav på både skyhøye underholdningsbidrag og erstatning for tapt inntekt under ekteskapet.

Likevel har verken han eller juridiske representanter dukket opp under høringene i britisk rett. Han er også anklaget av sin tidligere kjærlighet for å ha lekket detaljer fra skilsmissekonflikten.

VANT FRAM: Louise Bäckström på vei ut av retten - med en veske fra Praha verdt 30 000 kroner ifølge Expressen. Foto: Kristy O'Connor / Pa Photos / NTB
VANT FRAM: Louise Bäckström på vei ut av retten - med en veske fra Praha verdt 30 000 kroner ifølge Expressen. Foto: Kristy O'Connor / Pa Photos / NTB Vis mer

Hun framsatte anklagen i retten og krevde at eksmannen ble dømt til fengsel. Nå er hun hørt. Dommer Robert Peel avgjorde tirsdag at Martin Wennberg dømmes til tolv uker i fengsel.

Dommeren mener at han har vist forakt for retten ved ti tilfeller - blant annet ved å lekke informasjon og å unngå å møte opp. Han skal heller ikke ha betalt sin egen advokat.

En del av fengselsstraffen kan likevel gjøres betinget, skriver Expressen. Det vil si at han ikke trenger å sone i fengsel. Han må gi retten ytterligere informasjon om sin økonomiske situasjon innen 4. oktober for å unngå at hele straffen gjøres ubetinget.

Emilie Stordalen og forloveden kommer i aller siste liten til bryllupet. Video: Linn Christin Marthinussen / Børsen. Vis mer

Selv om dommerens avgjørelse falt i Biltema-arvingens favør, må hun likevel punge ut til eksen i flere år framover. Hun må betale 87 millioner kroner i henhold til ektepakten, i tillegg til 800 000 kroner i måneden i seks år for å dekke hans levekostnader.

Det begrunnes blant annet med det daværende ekteparets svindyre luksusliv før skilsmissen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer