Leie feriebolig i sommer:

Dramatiske ferietall: - Snudd helt på hodet

Nordmenn har foreløpig lagt drømmen om sommerferie i Danmark på is. Samtidig støvsuges det norske leiemarkedet for fritidsboliger.

FERIEFAVORTT: Danmark er for mange nordmenn et ettertraktet land å tilbringe sommerferien i. Foreløpig har bestillingen av sommerhus gjort av nordmenn, latt vente på seg. Det kan by på utfordringer. Foto: John Randeris / NTB
FERIEFAVORTT: Danmark er for mange nordmenn et ettertraktet land å tilbringe sommerferien i. Foreløpig har bestillingen av sommerhus gjort av nordmenn, latt vente på seg. Det kan by på utfordringer. Foto: John Randeris / NTB Vis mer
Publisert

- Akkurat nå er det mange som booker feriehus i Danmark, og vi ligger særlig på plussiden i juli, noe vi er glade for, sier administrerende direktør hos DanCenter, Kim Holmsted, til Børsen.

Han følger raskt opp:

- På den andre siden, hvis vi kikker nærmere på tallene, er det omtrent bare danske gjester som fyller bestillingene.

Tradisjonelt sett valfarter nordmenn til feriefavoritten Danmark om sommeren. Coronasituasjonen har imidlertid gjort ferden over Skagerak og drømmen om røde pølser, is med guf, og vakre sandstrender nær uhåndgripelig.

- Stort fall

Det merker særlig utleiegiganten DanCenter, som sitter med drøye 6400 sommerhus i Danmark. Vanligvis utgjør nordmenn en betydelig del av markedet. Nå har selskapet opplevd et dramatisk fall i bestillinger.

- I et normalår står norske gjester for 15-20 prosent av sommerens bestillinger til danske hus. Hittil har nordmenn booket om lag 1/3 av det de normalt sett ville gjort i samme periode. Det er et stort fall, sier Holmsted.

At nordmenn foreløpig holder fingrene fra datamusa, er soleklart også for utleiekjempen Feriehus AS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.