Drammen

Drammens største utested legger ned

Utestedet Brygg i Drammen legger ned etter å ha tapt titall millioner kroner.

STENGER: Utestedet Brygg på Bragernes torg i Drammen stenger dørene. Foto: Noho Norway
STENGER: Utestedet Brygg på Bragernes torg i Drammen stenger dørene. Foto: Noho Norway Vis mer
Publisert

Utestedet, som holder til på Bragernes torg stenger, melde DRM24.

Etter planen skulle de ha gjenåpnet 10. januar etter å ha holdt nyttårsstengt, men nå har eierselskapet Noho Norway bestemt seg for å stenge dørene for godt.

- Vi så det nødvendig å avvikle driften etter å ha gått gjennom de økonomiske resultatene for desember, og sett på budsjettering og fremtidsutsikter. Det er ikke grunnlag for drift. Brygg har hatt sin siste åpningsdag, sier Karl-Henning Svendsen, daglig leder i Noho Norway til Drammens Tidende.

Han understreker at det er snakk om en styrt avvikling, ikke konkurs.

- Vi rydder opp med alle leverandører og ansatte, betaler alle forpliktelser og rydder oss ut av lokalene, sier Svendsen.

DISKUTERER: Jens Ulltveit-Moe og Mímir Kristjánsson har uenigheter rundt nordmenns økonomi under NHOs årskonferanse. Video: Anniken Aronsen / Dagbladet TV. Vis mer

Han forklarer at det er en rekke årsaker til situasjonen. Til syvende og sist ble kostnadene for høye sammenliknet med inntektene.

- Vi har investert og tapt flere titalls millioner i Drammen. Noho har økonomiske muskler, likevel er dette mye penger, sier Svendsen til Drammens Tidende.