Milliardær om Sveits-exit:

- Drar heller til Oppdal

Investor Ola Mæle har ingen planer om skatteflukt til Sveits. - Det er ingen oppside for meg eller andre i min situasjon å diskutere skatt, sier han.

STYRER UNNA DEBATT: Ola Mæle mener det ikke er noen fordeler for ham eller noen i hans situasjon å diskutere skatt. Her avbildet på rød løper i forbindelse med åpningen av Petter Stordalen-hotellet Sommerro. Foto: Terje Pedersen / NTB
STYRER UNNA DEBATT: Ola Mæle mener det ikke er noen fordeler for ham eller noen i hans situasjon å diskutere skatt. Her avbildet på rød løper i forbindelse med åpningen av Petter Stordalen-hotellet Sommerro. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Kjell Inge Røkke varslet en straks-exit til Sveits i fjor, har en tilsynelatende endeløs rekke av kapitalsterke nordmenn gjort det samme.

Det mange river seg i håret av, er den norske formuesskatten. Den er blitt heftig diskutert i omtrent alle flater den siste tida.

Men det er likevel ikke slik at alle med litt på bok vurderer å endre base til det aktuelle alpelandet.

- Jeg har ingen planer om det, sier investor og motekonge Ola Mæle (66) til Børsen.

Han er god for 1,5 milliarder kroner, ifølge Kapital, og står bak klesgiganter som BikBok, Henry Choice og Poco Loco. I dag eier han halve Follestad.

- Nei. Da flytter jeg heller til Namdalen eller Oppdal. Jeg er glad i fjell, jakt og ski og friluftsliv og fjord, legger han til.

- Mye av det kan man vel få i Sveits?

- Det blir litt annerledes. Jeg har vært der en del, og det er for all del et fint land.

- Ingen oppside

Skattedebatten har vært svært betent. Enkelte næringslivstopper mener skattene gjør at man ikke har råd til å bo i Norge.

- Vi har ikke flyktet til Sveits, vi har blitt jaget, hevdet den utflyttede milliardæren Jens Rugseth i NRKs «Debatten» i april.

Næringsminster Jan Christian Vestre mener det ikke stemmer at milliardærene blir jaget.

- I Norge har vi lavere skatt på kapital enn mange andre land, og vi har relativt konkurransedyktige forhold, sa ministeren til NRK.

På spørsmål om han mener de som har flyttet har god grunn til å gjøre det, sier Mæle:

- Jeg har lært meg en ting, det er ingen oppside for meg eller andre i min situasjon å diskutere skatt. Vi kan konkludere med at skatt må vi ha. Så er det om å gjøre å finne fram til en innretning i skattene som motiverer til innsats og nyskaping.

- Skatt må vi ha for å opprettholde velferdsstaten. Så er det ingen tvil om at det er sterk uenighet om innretningen. Den debatten har jeg ikke tenkt å ta del i nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer