Milliardær om Sveits-exit:

- Drar heller til Oppdal

Investor Ola Mæle har ingen planer om skatteflukt til Sveits. - Det er ingen oppside for meg eller andre i min situasjon å diskutere skatt, sier han.

STYRER UNNA DEBATT: Ola Mæle mener det ikke er noen fordeler for ham eller noen i hans situasjon å diskutere skatt. Her avbildet på rød løper i forbindelse med åpningen av Petter Stordalen-hotellet Sommerro. Foto: Terje Pedersen / NTB
STYRER UNNA DEBATT: Ola Mæle mener det ikke er noen fordeler for ham eller noen i hans situasjon å diskutere skatt. Her avbildet på rød løper i forbindelse med åpningen av Petter Stordalen-hotellet Sommerro. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Kjell Inge Røkke varslet en straks-exit til Sveits i fjor, har en tilsynelatende endeløs rekke av kapitalsterke nordmenn gjort det samme.

Det mange river seg i håret av, er den norske formuesskatten. Den er blitt heftig diskutert i omtrent alle flater den siste tida.

Men det er likevel ikke slik at alle med litt på bok vurderer å endre base til det aktuelle alpelandet.

- Jeg har ingen planer om det, sier investor og motekonge Ola Mæle (66) til Børsen.

Han er god for 1,5 milliarder kroner, ifølge Kapital, og står bak klesgiganter som BikBok, Henry Choice og Poco Loco. I dag eier han halve Follestad.

- Nei. Da flytter jeg heller til Namdalen eller Oppdal. Jeg er glad i fjell, jakt og ski og friluftsliv og fjord, legger han til.

- Mye av det kan man vel få i Sveits?

- Det blir litt annerledes. Jeg har vært der en del, og det er for all del et fint land.

- Ingen oppside

Skattedebatten har vært svært betent. Enkelte næringslivstopper mener skattene gjør at man ikke har råd til å bo i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer