Som en av de dyreste varekategoriene i dagligvarehandlene, har kjøtt lenge vært et yndet mål for tyveri.
Den siste tiden har det likevel vært en utvikling i metode og omfang av kjøttyveri i svenske butikker som har løftet økonomiske tap opp til et nytt nivå.
- Kjøttyveri har alltid vært et problem innen dagligvarehandelen, men det som vi og forhandlerne nå reagerer på er at det er mer organisert, sier Nina Jelver, sikkerhetssjef i bransjeorganisasjonen Svensk handel, til Aftonbladet.
Ifølge Jelver er det nå ikke uvanlig at dagligvarehandler blir utsatt for det som virker å være bestillingskriminalitet, der kriminelle stjeler store mengder kjøtt på oppdrag.
- Vi reagerer på at det i anmeldelsene ofte beskrives hvordan flere personer kunne komme inn i butikkene der de fyller vesker med kjøtt og så gå rett ut igjen. Framgangsmåten vitner om at dette er rene bestillingsjobber. Det er tydelig, sier sikkerhetssjefen videre.
- Ute av kontroll
Hun tror videre at aktørene som bestiller disse tyverioppdragene ofte er lokale forretninger som bruker tyvgodset i kommersiell virksomhet, og mener tidligere razziaer mot er et bevis på dette.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger