«Overturisme»:

Drastiske grep mot turister

Flere av Europas mest populære reisemål har gått til drastiske handlinger for å unngå uønsket turisme. - Handler om hvor smertegrensa går, sier professor i turisme til Dagbladet.

MAGALUF: Den spanske byen Magaluf er en av flere populære reisemål som har tatt grep for å unngå uønsket adferd i turistsesongene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MAGALUF: Den spanske byen Magaluf er en av flere populære reisemål som har tatt grep for å unngå uønsket adferd i turistsesongene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Etter to år med reiserestriksjoner troner igjen reisen til utlandet som den foretrukne ferieaktiviteten.

Det går ikke upåaktet hen for noen av Europas mest populære feriemål.

Til tross for de store økonomiske fordelene turismen bringer med seg, har tyngden av såkalt «overturisme» tvunget fram en rekke lover og regler spesifikt rettet mot turister.

Dette for å få bukt med alt fra bilkøer til kriminalitet.

Professor i turisme ved Universitetet i Sørøst-Norge, Gudrun Helgadottir, er tydelig på at en som turist kan bidra til en mer bærekraftig turisme.

- Oppfør deg pent som turist og menneske, og husk på at du er på besøk i noens by, og i deres daglige omgivelser, sier hun til Dagbladet.

- Ødelegger

Et yndet feriemål, gjerne for de ferskeste i de voksnes rekker, har i en årrekke vært den spanske middelhavsbyen Magaluf. Her resulterte det forventede storinnrykket av festglade ungdommer, etter to år med reiserestriksjoner, i at politiet tar preventive grep.

Ifølge den spanske avisa Ultima Hora skal en eliteavdeling av politiet, bevæpnet med automatvåpen, være satt inn for å holde byen lovlydig under høysesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.