Påske:

Dro inn rekordbeløp

Årets påske ga rekordomsetning til skidestinasjonene Hafjell og Kvitfjell.

JUBELPÅSKE: Langfredag var det hele 9300 besøkende på Hafjell. Her fra heiskøa ved heisen Hafjell 360. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
JUBELPÅSKE: Langfredag var det hele 9300 besøkende på Hafjell. Her fra heiskøa ved heisen Hafjell 360. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede før påsken var begynt, forventet NHO Reiseliv knuste rekorder for landet skisteder. Etter pandemiår og en mild vinter i fjor, har påskedestinasjonene sett på magre omsetninger.

I år har derimot halfpipen fått en annen lyd. I en pressemelding jubler Alpinco, som driver skistendene på Hafjell og Kvitfjell, over både besøksrekord og heisomsetningsrekord på 23 millioner kroner.

- Det er utrolig gøy å avslutte med en slik rekordpåske. Også spisestedene og våre eksterne drivere i fjellet, både på skiskole og utleie, melder om rekorder denne påskeuka. Våre varme senger har vært fylt godt opp med familier og skientusiaster, og også denne siste uka av sesongen har vi et stort innrykk av utenlandske gjester som nå får med seg siste rest av vintersesongen, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum, i pressemeldingen.

Langfredag ble den store dagen med henholdsvis 5400 og 9300 gjester i Kvitfjell og Hafjell.

Jubelpåska skyldes blant annet knallvær og gode snøforhold.

- Helt fantastisk. Jeg tror vi alle krysset fingrene for at årets påske skulle bli bra, men at det skulle bli så bra hadde vi nesten ikke turt å håpe på, sier Wedum.

Det var på forhånd ventet storinnrykk fra utlendinger denne påsken. Med et ellers snøfattig Europa har vinterturistene sett mot Norge. Det er i tillegg svak krone, som gjør det lukrativt å sette utfor her til lands.

Vår reporter møtte Alex, som var på rånetreff i Strømstad på skjærtorsdag. Han har et noe uvanlig mellomnavn. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Helena Ringheim / Dagbladet TV Vis mer

Statistikk fra SSB for mars og april i fjor viser at turister fra Danmark, Sverige, Tyskland, Storbritannia og USA som utgjorde flertallet av dem som overnattet i Norge.

- Ski er hovedaktiviteten, men de ønsker også andre ting, som toppturer, randonee, kiting, hundespann, ridning og trugeturer, så det har blitt stadig viktigere å tilby et mer mangfoldig tilbud, sa administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, til Børsen før påska.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer