Utepils i Hammerfest:

- Drømmer om det

Mens utesteder i sør kan feire at «utepilsen er reddet» etter avblåst streik, uteblir den fortsatt fra nordlige deler av landet. Men det har lite med streiken å gjøre.

HEITMANN: Marius Heitmann, daglig leder og eier av Fresh restaurant og bar i Hammerfest, viser her at det er fysisk mulig å ta seg en utepils i Hammerfest, men innrømmer et snev av misunnelse over sommerværet som har preget Sør-Norge denne uka. Foto: Privat
HEITMANN: Marius Heitmann, daglig leder og eier av Fresh restaurant og bar i Hammerfest, viser her at det er fysisk mulig å ta seg en utepils i Hammerfest, men innrømmer et snev av misunnelse over sommerværet som har preget Sør-Norge denne uka. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har det nærmest vært NM i fint vær over store deler av Sør-Norge.

Dette la dermed gode forutsetninger for en av Norges mest populære fritidssysler i sommerhalvåret - utepilsen.

Det fremragende sommerværet ble imidlertid kombinert med en streik, som en stund fikk landets utelivsaktører til å frykte at de måtte stenge dørene dersom det ble tomt for drikkevarer.

Torsdag ettermiddag kom imidlertid nyheten om at streiken var avblåst, og med det så altså utepilsen ut til å være reddet.

- Jeg føler jeg har vunnet i lotto, jeg. Det er veldig deilig, sa en begeistret Silvia Fartum, som er eier av utestedet Grünerhaven i Oslo til Børsen fredag.

Også på Torvet i Trondheim møtte Dagbladet blide utepilsdrikkere, drapert i strålende solskinn samme dag. Lørdag viser også været seg fra sin beste side i Sør-Norge - trolig for siste gang på en stund.

Men lenger nord i Norges land lar forfriskninger i friluft vente på seg.

- Godt trøkk

- Nei, per nå så snør det jo faktisk. Vi har hatt et nydelig vær, men det er fortsatt mye snø rundt oss, sier Marius Heitmann, eier og daglig leder for Fresh restaurant og bar i Hammerfest, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer