Carlsberg om Russland-comeback:

- Drømmescenario

Bryggerigiganten utelukker ikke det russiske markedet i framtida.

Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina, trakk et voldsomt antall internasjonale selskaper seg ut av førstnevnte land i protest.

Det danske bryggeriet Carlsberg var blant virksomhetene som stanset all salg og produksjon i landet.

Nå utelukker derimot ikke Carlsbergs toppsjef at bryggeriet, som i fjor omsatte for 8,3 milliarder kroner i Russland, vil vende tilbake.

ÅPEN FOR COMEBACK: Konsernsjef i Carlsberg, Cees 't Hart, utelukker ikke at virksomheten returnerer til det russiske markedet i framtida. Foto: Reuters / Jacob Gronholt-Pedersen / NTB
ÅPEN FOR COMEBACK: Konsernsjef i Carlsberg, Cees 't Hart, utelukker ikke at virksomheten returnerer til det russiske markedet i framtida. Foto: Reuters / Jacob Gronholt-Pedersen / NTB Vis mer

- Det er drømmescenariet hvis det kommer en epoke hvor vi kan komme tilbake igjen, sier konsernsjef Cees 't Hart i et større intervju med danske Finans.

Siden mars har bryggerigiganten arbeidet med å selge alle sine virksomheter, som drives under navnet Baltika, i Russland. Konsernsjefen forteller at selskapet er åpen for å se på ulike modeller.

- En av mulighetene kan være om vi finner en kjøper som ønsker å ha en form for fortsatt kontakt med oss. Så det er selvfølgelig veldig interessant for oss. Men det er for tidlig å konkludere med noe ennå, fortsetter han til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer