Droner nylig observert i Nordsjøen

ConocoPhillips bekrefter at det er rapportert om nylige drone-observasjoner i Nordsjøen.

BEKREFTER: ConocoPhillips bekrefter nylige observasjoner i Ekofisk-feltet. Bildet er tatt i forbindelse med Ekofisks 50-årsjubileum i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB
BEKREFTER: ConocoPhillips bekrefter nylige observasjoner i Ekofisk-feltet. Bildet er tatt i forbindelse med Ekofisks 50-årsjubileum i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Jeg kan bekrefte nylige observasjoner av droner, sier Elisabeth Fiveland, kommunikasjonssjef i ConocoPhillips Norge til Børsen.

ConocoPhillips er operatøren av Ekofisk-feltet, som var det første drivverdige petroleumsfeltet som ble utbygd på norsk sokkel.

ConocoPhillips ønsker ikke å dele videre detaljer av sikkerhetshensyn, og kan heller ikke spesifisere hvor nylig observasjonene er gjort, og henviser videre til politiet.

- Flere hendelser

- Politiet har tidligere sagt at vi etterforsker flere hendelser som dreier seg om observasjon av droner over en periode på flere måneder. Vi kan også bekrefte at meldingene kommer fra flere operatører, sier seksjonsleder for Nordsjø og Miljø, ved Sør-Vest politidistrikt til Børsen.

- Politiet ser alvorlig på observasjonene, og samhandler med ulike aktører - både internt og eksternt. Utover det ber vi om forståelse for at vi nå ikke kan gå inn på hvilke etterforskningsskritt vi foretar, sier politiet videre.

I går bekreftet også Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at det har blitt observert droner ved norske kraftinstallasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer