Dropper Nutella i protest

Mener nøttene kommer fra feil land.

«FEIL LAND»: Nutella blir nå boikottet av lederen i ytre høyre-partiet Ligaen i Italia, fordi han mener nøttene kommer fra feil land. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix
«FEIL LAND»: Nutella blir nå boikottet av lederen i ytre høyre-partiet Ligaen i Italia, fordi han mener nøttene kommer fra feil land. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Italias opposisjonsleder Matteo Salvini vil ikke lenger spise sjokoladepålegget Nutella. Grunnen er at hasselnøttene som brukes, er tyrkiske og ikke italienske.

– Jeg bytter fordi jeg har oppdaget at Nutella bruker tyrkiske hasselnøtter, og jeg foretrekker å støtte selskaper som bruker italienske produkter, sa han på et partimøte torsdag kveld.

Salvini, som leder ytre høyre-partiet Ligaen, har for vane å legge ut bilder av det han spiser på sosiale medier, og Nutella har ofte vært å se på bildene hans på Twitter og Facebook.

Men Ligaens motto er «Italia først», og Salvini sier nå at han foretrekker å bare spise italienskprodusert mat for å hjelpe italienske bønder.

Matgiganten Ferrero, som produserer Nutella, er verdens største oppkjøper av hasselnøtter, en av hovedingrediensene i sjokoladepålegget. Italienske hasselnøttbønder produserer ikke nok nøtter til å møte Ferreros etterspørsel.

Tilsvarende klarer heller ikke italienske pastaprodusenter å bare bruke italiensk hvete fordi Italia ikke klarer å dyrke nok hvete.

Tyrkia står for 70 prosent av verdens hasselnøttproduksjon. Italia er den nest største produsenten og står for om lag 20 prosent av verdensproduksjonen, ifølge tall fra FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer