Dropper pelsen

Jakkemerket Canada Goose skal slutte å produsere jakker med pels.

ULV: Pelskragen av prærieulv er snart historie. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB
ULV: Pelskragen av prærieulv er snart historie. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB Vis mer
Publisert

De boblejakkene fra Canada Goose har vært svært populære i en årrekke. Noe av årsaken til dette er den karakteristiske pelskragen på hetta.

Selskapet har også fått enormt mye kritikk fra blant annet dyrevernsorganisasjoner, for å bruke pels fra prærieulv.

Nå blir pelsen borte.

Nå har selskapet lovt at de skal slutte å bruke pels i sine produkter, skriver Sky News. Canada Goose opplyser til kanalen at de planlegger å slutte å kjøpe inn pels innen utgangen av 2021, og de skal ha produsert sin siste jakke med pels i løpet av 2022.

En av organisasjonene som har kritisert selskapet, er dyrevernsorganisasjonen PETA. De anser dette som en seier.

- Etter årevis med store protester, hardtslående avsløringer, kjendis-handlinger og rettssaker, har selskapet omsider gitt opp og kommer til å slutte å bruke pels. Dermed redder de sensitive og intelligente prærieulver fra å bli fanget og drept i barbariske stålfeller, sier PETA-leder Ingrid Newkirk til kanalen.

Selskapet selv avviser at det er etter press fra dyrevernsorganisasjonen. Ifølge CNN er bakgrunnen for endringen at Canada Goose ønsker å bli mer bærekraftig.

CNN skriver videre at selskapet tidligere i år lanserte sin «mest bærekraftige» jakke til nå, som blant annet produseres med 30 prosent lavere CO₂-utslipp og som man trenger 65 prosent mindre vann for å produsere.

Jakkene til Canada Goose skal fortsatt ha gåsedun i foret, noe dyrevernere også har kritisert.

Umiddelbart etter nyheten om at pelsen skulle vekk, steg selskapet over to prosent på børsen, skriver CNN. En rekke andre selskaper har de siste åra også sluttet å bruke pels.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer