Penthouse-luksus i Fredrikstad:

Du får dette for 30 millioner

Du skal ikke langt vekk fra hovedstaden før du kan sikre deg denne luksusleiligheten.

LUKSUS: Toppleiligheten i Fredrikstad, som har en prisantydning på 30 millioner, har både en privat takterrasse og motstrømsbasseng. Foto: Steffen Larsen
LUKSUS: Toppleiligheten i Fredrikstad, som har en prisantydning på 30 millioner, har både en privat takterrasse og motstrømsbasseng. Foto: Steffen Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjører du omtrent en time sør fra hovedstaden kan du sikre deg denne ekstravagante toppleiligheten i Fredrikstad for svimlende 30 millioner kroner.

- Det er den dyreste boligen som er lagt ut for salg i Fredrikstad noen gang, sier eiendomsmekler og daglig leder i Eie eiendomsmekler i Fredrikstad, Jens August Larsen til Børsen.

Det har han fått bekreftet etter å ha konferert med en database over eiendomssalg i byen.

14 mill. dyrere

Leiligheten er en del av prosjektet Tordenskiold Brygge i Fredrikstad. Den tidligere eieren kjøpte selv boligen for 16 millioner kroner i 2019. Nå ligger luksusvillaen ute med en prisantydning på 30 millioner kroner.

- Da den tidligere eieren kjøpte boligen, kjøpte han nesten bare skallet. Siden da har det blitt laget utrolig fine og eksklusive løsninger, sier eiendomsmekleren.

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

TAKTERASSE: I boligannonsen lokker de med at du kan bo best i byen med en privat takterrasse på hele 202 kvadratmeter. Foto: Steffen Larsen
TAKTERASSE: I boligannonsen lokker de med at du kan bo best i byen med en privat takterrasse på hele 202 kvadratmeter. Foto: Steffen Larsen Vis mer

- Mange henvendelser

Toppleiligheten, som ble lagt ut for salg for ei uke siden, har et bruksareal på 292 kvadratmeter og strekker seg over de to øverste etasjene i bygget.

Blant de eksklusive løsningene som kommer med på kjøpet er en privat takterrasse på 202 kvadratmeter, motstrømsbasseng, badstue og dusjrom på taket.

- Boligannonsen har bare vært ute i ei uke, og vi har allerede fått mange henvendelser fra folk som er interesserte. Særlig med tanke på at leiligheten ligger i den prisklassen den gjør, sier Larsen.

I boligannonsen beskrives boligen som at den holder en meget høy standard. «Den innholdsrike leiligheten består av entré/hall, 5 soverom, 4 bad, stue/kjøkken, vaskerom, teknisk rom og trapperom. Det medfølger 4 garasjeplasser i oppvarmet anlegg med heisatkomst», heter det i annonsen.

Ingen interiørbilder

Selv om annonsen kan gi en beskrivelse på hvordan leiligheten ser ut inne, er det bare bilder av leiligheten utendørs i annonsen.

Skal du se leiligheten innendørs må du booke privatvisning.

- Selger har ikke hatt lyst til å vise alt til alle, og har ikke hatt lyst til å «blottlegge» seg helt. De som er interessert i å kjøpe leiligheten, kan booke privatvisning, forklarer eiendomsmekleren til Fredriksstad Blad.

Kjøpere fra Oslo

Primært tenkte mekleren at det var noen som bor i Oslo-området, som har tilhørighet til Fredrikstad, som kunne være interesserte i eiendommen på grunn av prisklassen. Det har imidlertid snudd.

- Nå viser det seg at det er flere navn fra Fredrikstad som har henvendt seg til oss, sier han til Børsen.

Uansett kjøper, er kjøpegruppen til en slik eiendom langt fra stor. Slike salg skjer som regel ikke forhastet, og det er for tidlig å si når den kommer til å bli solgt.

- Tror du leiligheten har mulighet for å gå over takst?

- Det er litt for tidlig å si, men det kan hende, sier Larsen.

TO PLAN: Leiligheten som ligger i sentrum av Fredrikstad, går over to plan. Fra takterrassen er det panoramautsikt. Foto: Steffen Larsen.
TO PLAN: Leiligheten som ligger i sentrum av Fredrikstad, går over to plan. Fra takterrassen er det panoramautsikt. Foto: Steffen Larsen. Vis mer

Kvadratmeterprisen i hovedstaden ligger nå på om lag 85 000 kroner, ifølge boligstatistikken Eiendom Norge. Til sammenlikning er kvadratmeterprisen i Fredrikstad nå omtrent på 36 500 kroner.

Skulle leiligheten derfor ha blitt solgt i Oslo, ville prisen trolig vært en litt annen.

- Denne leiligheten er såpass unik, og det er vanskelig å skulle sette en verdi på leiligheten dersom den hadde blitt solgt i Oslo. Det vil også avhenge av hvilket område av hovedstaden leiligheten hadde ligget. Skulle jeg tippe en pris, ville jeg ha sagt at den kunne bli solgt for det dobbelte i Oslo, sier eiendomsmekleren.

LUKSUSBOLIG: Amerikas dyreste eiendom til salgs. For 250 millioner dollar, en sum tilsvarende over 2 milliarder norske kroner, kan den heldige kjøperen sikre seg et hus få andre boliger kan sammenlignes med. Video: Tri-Blend Media. Vis mer

- Skal bikke 30 millioner

Luksusmekler Hans Houeland, eiendomsmekler i DNB på Skøyen i Oslo, er enig med Larsen at dersom leiligheten skulle ha blitt solgt i hovedstaden, hadde det vært avgjørende hvor den hadde ligget.

- Det spørs helt på hvor boligen hadde vært i Oslo, men det er en ganske så spektakulær leilighet, sier Houeland til Børsen.

Selv har han god erfaring med salg av boliger i det øvre prissjiktet i Oslo. Derfor kan han også fortelle at dersom du skal ha en lukrativ bolig i Oslo med god plass, går prisen fort over 30 millioner kroner.

LUKSUSMEKLER: Hans Houeland selger normalt boliger i det øvre siktet av prisklassen i hovedstaden. Foto: Lasse Fløde.
LUKSUSMEKLER: Hans Houeland selger normalt boliger i det øvre siktet av prisklassen i hovedstaden. Foto: Lasse Fløde. Vis mer

- Leiligheter som er i «high-end»-siktet i Oslo, går normalt til minimum 30 millioner kroner. Nå er det jo mange som har leiligheter til 20 millioner kroner i Oslo, så det begynner å bli mer «normalt». Skal du ha en luksusleilighet, kan prisen bikke 30 millioner, sier Houeland.

Boligprisene stiger raskt i Oslo, og det har vært en spesiell høy økning de siste åra, ifølge mekleren.

- Leiligheter som jeg solgte i 2014 til 50 millioner kroner, kunne ha gått til 100 millioner kroner i dagens marked, dersom det var den riktige kjøperen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer