- Du kan ikke undervurdere ham

Salesforce-sjefen mener alle toppsjefer i Silicon Valley stiller seg det samme spørsmålet.

TOPPSJEF: Marc Benioff mener man ikke kan undervurdere det Elon Musk har fått til. Foto: NICHOLAS KAMM / AFP / NTB
TOPPSJEF: Marc Benioff mener man ikke kan undervurdere det Elon Musk har fått til. Foto: NICHOLAS KAMM / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det vakte oppsikt da Elon Musk punget ut 44 milliarder dollar for Twitter i fjor.

Men også Musks desperate grep for å få Twitter lønnsomt har fått verden til å sperre opp øynene.

Kostnader er kuttet, kontorer stengt, og ansatte er sparket i hopetall. Nylig fikk en av hans mest lojale medarbeidere fyken.

Ifølge Musk må ansatte være «beinharde» (hardcore) for å jobbe i SoMe-giganten.

- Slippe løs min indre Elon

Toppsjefer i tech-industrien og investorer følger spent med på om han klarer å få skuta på rett kjøl. Blant dem er toppsjef for programvaregiganten Salesforce, Marc Benioff, skriver Business Insider.

- Enhver toppsjef i Silicon Valley har sett på det Elon Musk har gjort, og spurt seg: «Trenger jeg å slippe løs min indre Elon?», sier Benioff til nettstedet.

- Det er et eksistensielt spørsmål om du er noen form for toppsjef i et selskap, hevder Benioff videre.

- Når du ser på ham, så tenker du: «Wow, det er en veldig uortodoks lederstil», men som jeg har sagt før, du kan ikke undervurdere det han har fått til, skryter han.

Dro på ferie

Salesforce har som mange tech-giganter allerede kuttet stort i arbeidsstokken. Rundt 8000 ansatte måtte gå tidligere i år.

Benioff dro rett på ferie etter masseoppsigelsene. Turen gikk til Fransk Polynesia for å få en pause fra det digitale liv.

I lys av de voldsomme kostnadskuttene har flere klødd seg i hodet over Matthew McConaugheys avtale med Salesforce. Hollywood-stjerna skal få 10 millioner dollar i året for å være kreativ rådgiver. Det er over 100 millioner kroner.

Salesforce har imidlertid tatt en rekke grep. I tillegg til ansattkutt, reduserer de generelle og administrative utgifter, samt salgs- og markedsføringskostnader og kutter ned på eiendom. I et utkast til ny forretningsplan får ansatte tydelig instruks om å være kostnadseffektive.

Denne uka slapp selskapet sterke kvartalsresultater, noe som ifølge Business Insider tyder på at Benioffs effektivitetsgrep begynner å gi positive utslag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer