Dukket opp i Hongkong: USA advarer

Oligarkyachten har en anslått verdi på over 5 milliarder kroner.

OLIGARKYACHT: Mordasjovs kjempeyacht avbildet i Hongkong fredag. Foto: Vernon Yuen / NurPhoto / Shutterstock / NTB
OLIGARKYACHT: Mordasjovs kjempeyacht avbildet i Hongkong fredag. Foto: Vernon Yuen / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Megayachten «Nord», som antas å være eid av den russiske oligarken Aleksej Mordasjov, dukket onsdag opp i Hongkong - på mystisk vis.

Det melder CNN.

Etter invasjonen av Ukraina har Vesten beslaglagt store mengder oligarkverdier.

Hongkongs myndigheter uttaler at de ikke har juridisk myndighet til å håndheve sanksjoner mot superyachten, som er gitt av andre jurisdiksjoner.

Nå advarer USA om at Hongkongs uttalelse kan virke som en oppfordring til oligarker om å slå seg ned i byen, ifølge Financial Times (FT).

- Den mulige bruken av Hongkong som en trygg havn av enkeltpersoner som unngår sanksjoner fra flere jurisdiksjoner aktualiserer flere spørsmål ved åpenheten i forretningsmiljøet, sier en talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet til FT.

Den 142 meter lange yachten er etter sigende en av verdens største, og skal være verdt minst 500 millioner dollar - cirka 5,4 milliarder kroner. Fartøyet kan skilte med to helikopterdekk, kino og 20 luksuskabiner.

Mordasjov er styreformann i stål- og gruvegiganten Severstal. Han og selskapet ble sanksjonert av USA i juni som følge av oligarkens antatte bånd til Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer