Finanspolitisk talsperson for SV, Kari Elisabeth Kaski, postet torsdag et langt Facebook-innlegg hvor hun ønsket å «rydde opp» i påstander rundt formuesskatten.
Det fikk investor Jan Petter Sissener til å se rødt.
- Så dum og uvitende er det mulig å være, og likevel sitte på Stortinget for SV, skrev Sissener i et Facebook-innlegg samme dag.

Når Børsen tar kontakt med Sissener for å få ham til å forklare utsagnet, svarer han:
- Om du er finanspolitisk talsperson og ikke har fått med deg at formuesskatten har blitt betydelig høyere siden 2013, da er du dum. Da skjuler du sannheten, ellers er du uvitende, men da sier du det, forteller han.

Ber Johaug rydde opp: - Ulovlig
- Han føler seg truffet
Kari Elisabeth Kaski avfeier kritikken til Sissener. Hun mener at utspillet avdekker Sisseners svakhet.
- Sissener bidrar ikke til en opplyst og god debatt av formuesskatten, det er synd. Den kommentaren der er det nivået du går til når du ikke har flere argumenter, og må ty til fornærmelser, forteller Kari Elisabeth Kaski til Børsen.
Hun hevder at hun ikke følte seg truffet av utspillet til Sissener. Isteden ønsker politikeren å invitere investoren med på en debatt.
- Det er åpenbart at Sissener føler seg truffet. Jeg tar dette helt med ro, sier hun.
- Jeg ønsker å ta ham med på en faktabasert debatt. Det tjener offentligheten. Jeg har mange konkrete faktapunkter. Hans svar på det er en enkel fornærmelse, fortsetter Kaski.

Overfor Børsen aksepterer Jan Petter Sissener invitasjonen.
- Jeg har snakket med henne på Dagsnytt 18. Da hevdet hun at jeg ikke betalte skatt, noe jeg gjør. Jeg vil gjerne være med på en saklig «upersonifisert» debatt om formuesskatten, sier investoren.

Syrlig stikk: - Mange «eksperter»
- Villspor
Børsen prøver å få en oppklaring om hva Sissener faktisk mener med utspillet, men da fyrer han løs med samme retorikk som på Facebook.
- Når man ser CV-en til Kaski så skjønner man at det ikke er vanskelig å komme seg oppover i SV, sier Sissener til Børsen.
Til dette svarer Kaski:
- Jeg er glad vi har et folkestyre i Norge, hvor vanlige folk med vanlige liv kan sitte på Stortinget og styre landet. Alternativet er ikke særlig forlokkende.
- Og så må Sissener gjerne komme med noen faktiske argumenter for hvorfor jeg tar feil, så langt har han bare måtte ty til fornærmelser, fortsetter hun.
Men utover de nevnte «fornærmelsene», mener Sissener at Kaski har to faktafeil i innlegget.
I innlegget hevder Kaski at forskning viser at eiere i solide bedrifter er de som i hovedsak betaler all formuesskatt i Norge. Her mener Sissener at politikeren er «helt på villspor».
- Det kommer mange dumme påstander. Hun referer til forskning. Men det finnes ingen statistikk på at det bare er vellykkede bedriftsledere som betaler skatt, forteller han.
En av studiene som Kaski peker på, viser at Norges rikeste prosent betaler 65 prosent av all formuesskatt i Norge. Norges rikeste 5 prosent betaler omkring 90 prosent.
Likevel forteller Sissener til Børsen at det er viktig å skille mellom «cash i banken», og penger man tjener. Selv betaler han 800 000 kroner i formuesskatt, opplyser han om.
«Skattesjokk»
Den andre faktafeilen til Kaski er ifølge Sissener at det ikke har blitt noe «skattesjokk» på grunn av formuesskatten.
I innlegget hevder politikeren at formuesskatt-satsen er lavere nå enn i 2013. Det er denne uttalelsen fikk Sissener til å se rødt.
Investoren hevder nemlig at formuesskatten aldri har vært høyere.
På Skatteetaten sin nettside kan man se at formuesskatten faktisk aldri har vært lavere - men det er for de som har en formue på under 1,7 millioner kroner.
De som har en formue over 1,7 millioner kroner, har formuesskatt som er 0,1 prosentpoeng unna den høyeste satsen i 2013.
Dersom man har 20 millioner kroner i formue, har man en lik sats som i 2013.
Men om du hadde en formue på over 870 000 kroner i 2013, hadde du en skattesats som var lik dem som hadde en formue på 20 millioner i dag.
Kaski mener at formuesskatten med 2013-regler, ville gitt større inntekt enn dagens regler.
Skatteforkjemper
Sissener poengterer til Børsen at han er helt imot formuesskatten, men han er ikke imot skatting i seg selv.
Investoren forklarer at han heller ønsker at skatten på det man tjener bør økes, istedenfor at man skatter på den allerede skattede inntekten.