Riking raser mot SV-topp:

- Dum og uvitende

Investor raser mot SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

FORMUESKATT: SV-politiker Kari Elisabeth Kaski ønsket å rydde opp i diskusjonen om formueskatten. Det falt ikke på god jord hos investor Jan Petter Sissener. Foto: Alf Simensen / NTB
FORMUESKATT: SV-politiker Kari Elisabeth Kaski ønsket å rydde opp i diskusjonen om formueskatten. Det falt ikke på god jord hos investor Jan Petter Sissener. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

Finanspolitisk talsperson for SV, Kari Elisabeth Kaski, postet torsdag et langt Facebook-innlegg hvor hun ønsket å «rydde opp» i påstander rundt formuesskatten.

Det fikk investor Jan Petter Sissener til å se rødt.

- Så dum og uvitende er det mulig å være, og likevel sitte på Stortinget for SV, skrev Sissener i et Facebook-innlegg samme dag.

Når Børsen tar kontakt med Sissener for å få ham til å forklare utsagnet, svarer han:

- Om du er finanspolitisk talsperson og ikke har fått med deg at formuesskatten har blitt betydelig høyere siden 2013, da er du dum. Da skjuler du sannheten, ellers er du uvitende, men da sier du det, forteller han.

- Han føler seg truffet

Kari Elisabeth Kaski avfeier kritikken til Sissener. Hun mener at utspillet avdekker Sisseners svakhet.

- Sissener bidrar ikke til en opplyst og god debatt av formuesskatten, det er synd. Den kommentaren der er det nivået du går til når du ikke har flere argumenter, og må ty til fornærmelser, forteller Kari Elisabeth Kaski til Børsen.

Hun hevder at hun ikke følte seg truffet av utspillet til Sissener. Isteden ønsker politikeren å invitere investoren med på en debatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer