Dumper prisen for privat øy

Nå har Tjæreholmen utenfor Tvedestrand dukket opp på markedet igjen med kraftig redusert prisantydning. Eiendomsmegler Erik Steen sier at den nye prisen er tilpasset det norske markedet.

PRIVAT ØY: Nå har Tjæreholmen dukket opp på markedet igjen med en prisantydning på 9,9 millioner kroner. Foto: Fotograf Mats Holst
PRIVAT ØY: Nå har Tjæreholmen dukket opp på markedet igjen med en prisantydning på 9,9 millioner kroner. Foto: Fotograf Mats Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble den private øya Tjæreholmen utenfor Tvedestrand mellom Arendal og Risør lagt ut for salg med en prisantydning på to millioner euro - altså omkring 20 millioner kroner etter dagens valutakurs.

Men til tross for at fritidseiendommen ble omtalt i den britiske tabloidavisa Daily Mail, ble den ikke solgt. Nå har den dukket opp igjen med en prisantydning på 9,9 millioner kroner, skriver Fædrelandsvennen, som omtalte saken først.

Det norske markedet

Eiendomsmegler i Aktiv, Erik Steen, forklarer dette med at de nå ønsker å nå ut til norske kjøpere.

- Vi har lansert eiendommen i markedet til den norske prisantydningen 9,9 millioner kroner. Nå er den priset for å bli solgt. Selger har hatt veldig god tid på å selge eiendommen, og ville gjennomteste markedet for å se om det var noen som var villig til å kjøpe den for en høyere pris, sier Steen til Børsen og tilføyer:

- Nå har tiden vist at det viktigste er å få tilpasset prisen etter det norske markedet, og å gå ut med det vi antar er korrekt pris for det.

Steen sier at det var internasjonal interesse for eiendommen i første runde. Blant annet skal det ha vært interessenter fra både USA, Saudi-Arabia, Tsjekkia, Tyskland og England.

- Dessverre var det litt tilfeldigheter som gjorde at potensielle kjøpere aldri kom seg i posisjon til å komme og se på øya. Men vi har fortsatt kontakt med flere internasjonale interessenter, så toget har ikke gått ennå.

INTERESSE: Megler Erik Steen sier at det har vært internasjonal interesse for fritidsboligen. Foto: Fotograf Mats Holst
INTERESSE: Megler Erik Steen sier at det har vært internasjonal interesse for fritidsboligen. Foto: Fotograf Mats Holst Vis mer

- Lov å prøve seg

Tjæreholmen er 4,6 mål stor og har en fritidsbolig på i alt 177 kvadratmeter. Steen kan skilte med at hytta er tegnet av arkitekten Jan Inge Hovig, som også har tegnet Ishavskatedralen i Tromsø.

Hytta ble imidlertid oppført i 1970, og det bemerkes at det trengs «oppgradering av de aller fleste overflater for å bringe stedet til dagens standard».

Steen bedyrer at de hele tiden har sett på dagens prisantydning som den mest realistiske for det norske markedet, men at selger ønsket å se om det var internasjonale kjøpere som var villige til å gi mer.

- Det er lov å prøve seg, sier Steen til Børsen.

PRISDUMP: I fjor ble Tjæreholmen priset til to millioner euro. Foto: Fotograf Mats Holst
PRISDUMP: I fjor ble Tjæreholmen priset til to millioner euro. Foto: Fotograf Mats Holst Vis mer

Ikke blant de dyreste

Til tross for en prisantydning på 9,9 millioner kroner, er ikke hytta i nærheten av å være den dyreste på markedet. I skrivende stund er nærmere 40 fritidsboliger oppført på Finn.no til en dyrere prisantydning, hvor den dyreste har en prisantydning på svimlende 39 millioner kroner.

De aller fleste av de dyreste hyttene er imidlertid fjellhytter.

I forrige uke la Eiendom Norge fram sin årlige fjellhytterapport. Den viser at det i fjor ble satt ny rekord i antall salg for fritidsboliger på fjellet. Samtidig øker den gjennomsnittlige salgstida fra 91 til 101 dager.

Norges dyreste hytte, som er oppført med en prisantydning på 39 millioner kroner, ble først forsøkt solgt for 12 år siden. Siden har prisen blitt dumpet fra 65 millioner kroner og til dagens prisantydning.

Utfordringer

Ekspert på det norske hyttemarkedet, hyttesjef ved DNB Eiendom Tone C. Krange, uttalte i forrige uke til Børsen at objekter i denne prisklassen står overfor samme utfordringer.

- Når det kommer til hytter og fritidsboliger med en prislapp på 30–40 millioner kroner, har man automatisk en litt mindre målgruppe å henvende seg til. Kjøpere i denne prisklassen er ganske bevisst på hva de ønsker, og har som regel ikke dårlig tid, sier hun til Børsen.

Hun fortalte at mye handler om beliggenhet, standard og framkommelighet.

- Et typisk eksempel er perlene langs kysten. Det er knapphetsgoder i mye større grad enn objektene man finner på fjellet. En del av dem som snuser på hytter og fritidsboliger i den øvre prisklassen, er opptatt av unike beliggenheter, hvor man ikke lenger får lov å bygge hytter.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer