Dumper prisen for privat øy

Nå har Tjæreholmen utenfor Tvedestrand dukket opp på markedet igjen med kraftig redusert prisantydning. Eiendomsmegler Erik Steen sier at den nye prisen er tilpasset det norske markedet.

PRIVAT ØY: Nå har Tjæreholmen dukket opp på markedet igjen med en prisantydning på 9,9 millioner kroner. Foto: Fotograf Mats Holst
PRIVAT ØY: Nå har Tjæreholmen dukket opp på markedet igjen med en prisantydning på 9,9 millioner kroner. Foto: Fotograf Mats Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble den private øya Tjæreholmen utenfor Tvedestrand mellom Arendal og Risør lagt ut for salg med en prisantydning på to millioner euro - altså omkring 20 millioner kroner etter dagens valutakurs.

Men til tross for at fritidseiendommen ble omtalt i den britiske tabloidavisa Daily Mail, ble den ikke solgt. Nå har den dukket opp igjen med en prisantydning på 9,9 millioner kroner, skriver Fædrelandsvennen, som omtalte saken først.

Det norske markedet

Eiendomsmegler i Aktiv, Erik Steen, forklarer dette med at de nå ønsker å nå ut til norske kjøpere.

- Vi har lansert eiendommen i markedet til den norske prisantydningen 9,9 millioner kroner. Nå er den priset for å bli solgt. Selger har hatt veldig god tid på å selge eiendommen, og ville gjennomteste markedet for å se om det var noen som var villig til å kjøpe den for en høyere pris, sier Steen til Børsen og tilføyer:

- Nå har tiden vist at det viktigste er å få tilpasset prisen etter det norske markedet, og å gå ut med det vi antar er korrekt pris for det.

Steen sier at det var internasjonal interesse for eiendommen i første runde. Blant annet skal det ha vært interessenter fra både USA, Saudi-Arabia, Tsjekkia, Tyskland og England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.