Frogner-drapet:

Dumper prisen med 18 millioner

Drapet på Fevziye Kaya Sørebø preger fortsatt byggeprosjektet i Kristinelundveien på Frogner i Oslo. Nå dumpes prisen fra 97 millioner til 79 millioner kroner.

OMSTRIDT: Eiendommen i Kristinelundveien på Frogner har en lang og konfliktfylt fortid. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I slutten av april 2021 ble 50 år gamle Fevziye Kaya Sørebø skutt og drept på Frogner i Oslo.

Bakgrunnen for drapet handlet om et byggeprosjekt i Kristinelundveien på Frogner. Mannen som nå er dømt for drapet, var tidligere prosjektleder for byggingen av det fasjonable huset. Det var en jobb han fikk av Sørebø og ektemannen i 2015.

TEGNET AV NIELS TORP: Mye gjenstår før en potensiell kjøper kan flytte inn i Kristinelundveien. Foto: Privatmegleren Dyve & Partnere
TEGNET AV NIELS TORP: Mye gjenstår før en potensiell kjøper kan flytte inn i Kristinelundveien. Foto: Privatmegleren Dyve & Partnere Vis mer

For høy pris

Høsten 2021 kjøpte eiendomsinvestor og tidligere aksjemegler Christian Saure den konfliktfylte eiendommen for 57,6 millioner kroner, ifølge DN. Han kjøpte den da av Sørebøs etterlatte.

For ett år siden prøvde Saure å selge eiendommen for 97 millioner kroner. Nå er prisen dumpet med hele 18 millioner, til 79 millioner kroner.

Og de potensielle kjøperne må nøye seg med en ramme og et oppført råbygg. Resten av byggeprosessen må de ferdigstille selv.

- Tilbakemeldinger fra de interessentene vi har jobbet mot har vært at den tekniske verdien på 97 mill er noe høy i forhold til betalingsvilligheten, innrømmer eiendomsmegler Nicolai Valset.

I en e-post til Børsen skriver han at selgeren ønsker å ha konstruktive samtaler med potensielle kjøpere.

RÅFLOTT: Slik kan eiendommen potensielt se ut til slutt. Foto: Privatmegleren Dyve & Partnere
RÅFLOTT: Slik kan eiendommen potensielt se ut til slutt. Foto: Privatmegleren Dyve & Partnere Vis mer

- Har ryddet opp

- Markedet generelt er mer selektivt og rolig nå enn i fjor høst. Vi velger likevel å tro at det finnes kjøpere for en slik unik eiendom, selv om noen av kundene våre i dette prissjiktet har flyttet utenlands, skriver han.

Valset vil ikke si noe om byggets fortid har hatt noe å si for at eiendommen sålangt ikke har blitt solgt.

- Dagens eier har ryddet opp i alle ulovligheter rundt eiendommen, slik at det nå bare er å sluttføre byggeprosessen, skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer