Frogner-drapet:

Dumper prisen med 18 millioner

Drapet på Fevziye Kaya Sørebø preger fortsatt byggeprosjektet i Kristinelundveien på Frogner i Oslo. Nå dumpes prisen fra 97 millioner til 79 millioner kroner.

OMSTRIDT: Eiendommen i Kristinelundveien på Frogner har en lang og konfliktfylt fortid. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I slutten av april 2021 ble 50 år gamle Fevziye Kaya Sørebø skutt og drept på Frogner i Oslo.

Bakgrunnen for drapet handlet om et byggeprosjekt i Kristinelundveien på Frogner. Mannen som nå er dømt for drapet, var tidligere prosjektleder for byggingen av det fasjonable huset. Det var en jobb han fikk av Sørebø og ektemannen i 2015.

For høy pris

Høsten 2021 kjøpte eiendomsinvestor og tidligere aksjemegler Christian Saure den konfliktfylte eiendommen for 57,6 millioner kroner, ifølge DN. Han kjøpte den da av Sørebøs etterlatte.

For ett år siden prøvde Saure å selge eiendommen for 97 millioner kroner. Nå er prisen dumpet med hele 18 millioner, til 79 millioner kroner.

Og de potensielle kjøperne må nøye seg med en ramme og et oppført råbygg. Resten av byggeprosessen må de ferdigstille selv.

- Tilbakemeldinger fra de interessentene vi har jobbet mot har vært at den tekniske verdien på 97 mill er noe høy i forhold til betalingsvilligheten, innrømmer eiendomsmegler Nicolai Valset.

I en e-post til Børsen skriver han at selgeren ønsker å ha konstruktive samtaler med potensielle kjøpere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.