Coronavaksine:

Dumpet aksjer før vaksineskandalen

Kort tid før det ble kjent at 15 millioner vaksinedoser hadde gått i vasken, solgte toppsjefen unna aksjer for enorme summer. Nå raser investorer.

MILLIONER I VASKEN: Menneskelig svikt ved en fabrikk i Baltimore førte til at rundt 15 millioner vaksinedoser ble ødelagt. Før informasjonen var kjent, solgte selskapets toppsjef unna aksjer for millioner av dollar. Foto: Dado Ruvic / Reuters
MILLIONER I VASKEN: Menneskelig svikt ved en fabrikk i Baltimore førte til at rundt 15 millioner vaksinedoser ble ødelagt. Før informasjonen var kjent, solgte selskapets toppsjef unna aksjer for millioner av dollar. Foto: Dado Ruvic / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt på tampen av mars ble det kjent at en kjempeblemme hadde ødelagt 15 millioner Johnson & Johnson-vaksinedoser.

Den oppsiktsvekkende tabben skjedde da arbeidere på en fabrikk drevet av Emergent BioSolutions i Baltimore i USA ved en feil blandet ingredienser fra to ulike vaksiner.

Tabben ble beskrevet som «en stor flause» for legemiddelgiganten. Det ble samtidig kjent at feilen hadde oppstått flere uker før nyheten ble kjent.

Amerikanske myndigheter beskrev hendelsen som et resultat av menneskelig svikt, og tabben førte til en stans i produksjon og forsendelser av vaksinen i USA.

Solgte unna

Medier verden over omtalte vaksinesjokket i slutten av mars. Nå skriver storavisa Washington Post at Emergents administrerende direktør, Robert G. Kramer (64), kort tid i forkant hadde solgt unna aksjer for ti millioner dollar. Det tilsvarer over 83 millioner norske kroner etter dagens kurs.

I dag ville de samme aksjene hatt en verdi på nær halvparten - 5,5 millioner dollar - eller 45,6 millioner kroner.

Kramer har selv ikke besvart avisas spørsmål. Nina DeLorenzo, en talsperson for Emergent, avviser på sin side alle påstander om ulovligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer