Arbeidstilsynet på uanmeldt befaring:

«Dusj i råkjeller mangler varme»

Litauiske arbeidere på fiskebruk på Sunnmøre må påregne et iskaldt bad å dusje i etter en altfor lang dag i kalde lokaler ved sløyebenken, ifølge Arbeidstilsynet. Nå slår tilsynet alarm.

KRITISK: «Etter en totalvurdering legger Arbeidstilsynet til grunn at arbeidsgiver ikke har, i samarbeid med arbeidstakerne, vurdert arbeidstidsordningens betydning for arbeidstakernes helse, sikkerhet og velferd.», skriver Arbeidstilsynet etter et uanmeldt besøk hos Arctic Seafood i Herøy. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRITISK: «Etter en totalvurdering legger Arbeidstilsynet til grunn at arbeidsgiver ikke har, i samarbeid med arbeidstakerne, vurdert arbeidstidsordningens betydning for arbeidstakernes helse, sikkerhet og velferd.», skriver Arbeidstilsynet etter et uanmeldt besøk hos Arctic Seafood i Herøy. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Som Dagbladet tidligere har skrevet, har Arbeidstilsynet varslet et tvangsgebyr til fiskeforedlingsbedriften Atlantic Seafood på Herøy på Sunnmøre. Etter et uanmeldt tilsyn før jul i fjor avdekket tilsynet det de mener er arbeidsøkter opp i 26 timer, betaling under det lovpålagte, manglende overtidsbetaling og for dårlige kontrakter.

Men heller ikke innkvarteringen av arbeiderne er Arbeidstilsynet fornøyd med, etter en uanmeldt befaring på to innkvarteringsadresser i Gjerdsvika og Ulsteinvik. Dårlige boforhold har bidratt til at det er varslet tvangsgebyr.

Bedriftens styreleder, Daniel Andersen, som svarer på vegne av Atlantic Seafood, avviser alle brudd på lovverket knyttet til arbeidet. Innkvarteringen sier han at bedriften ikke har noe med.

Han viser til at bedriften har fått frist på seg til 22. februar med å svare på varsel om overtredelsesgebyr, og gir uttrykk for at han da vil kunne tilbakevise alt.

Daniel Andersen er daglig leder i det litauiske selskapet Proximus Global UAB, som eier Atlantic Seafood AS.

Arbeidsgivers ansvar

Arbeidstilsynet er på sin side helt klar på arbeidsgivers ansvar for innkvartering av arbeiderne. Det ble også opplyst under den uanmeldte kontrollen at «arbeidsgiver stiller innkvartering til rådighet på to ulike adresser i Gjerdsvika og Ulsteinvik».

Standarden er uakseptabelt lav og prisen er for høy, og dermed i strid med loven, mener tilsynet. Arbeidstakerne betaler ifølge tilsynsrapporten 5000 kroner per måned for enkeltrom og 3500 kroner per seng i dobbeltrom. «Arbeidsgiver opplyste at dette trekkes fra lønnen. Dette framkommer ikke på lønnsslipper.», heter det i tilsynets rapport.

- Spesielt i Gjerdsvika var standarden lav, og kostnaden til hver enkelt arbeidstaker for bolig kan tolkes som uforholdsmessig høy i forhold til standard og komfort, skriver tilsynet. Arbeidstilsynet har funnet bedre og billigere tilbud ved hjelp av søk på Finn.

Mangler varme

«Dusj i råkjeller mangler varme», heter det blant annet om losjiet i Gjerdsvika, der det ifølge tilsynet kan være omtrent like kaldt på badet som utendørs.

- Badet i råkjeller var uten varme, noe som innebærer at en må dusje i tilnærmet den temperatur som til enhver tid er utetemperatur. Dette anses ikke å være av en slik standard at den er i tråd med den teknologiske og sosiale samfunnsutviklingen, skriver Arbeidstilsynet.

Losjiet ble umiddelbart stengt en kort periode etter kontrollen, fordi det manglet brannvarsling.

På loftet på losjiet i Ulsteinvik var det innredet en rekke losjirom, til tross for at Herøy kommune tidligere har sagt nei til å etablere beboelsesrom her.

På tross av det som var opplyst lokalt, sier styreleder Daniel Andersen at bedriften ikke har hatt noe med innkvarteringen av arbeidere å gjøre, og dermed ikke kan svare for de uregelmessighetene Arbeidstilsynet har påpekt der.

- Arbeiderne kan bo hvor de vil, understreker Andersen.

- Sårbar situasjon

Arbeidstilsynet ser dette annerledes, og påpeker tvert imot den vanskelige situasjonen disse arbeiderne er i, og skriver:

- I kombinasjon med at arbeidstakerne på arbeidsavtaler bare er sikret et visst antall timer per uke, ikke snakker språket og er på relativt kort oppdrag i Norge, har arbeidstakerne i realiteten få valg med tanke på å kunne skaffe seg egen bolig. Således er de i en sårbar situasjon.

Det viser til at ansatte som hovedregel skal innkvarteres på enkeltrom.

Mange saker

Daniel Andersen er, som Dagbladet og Børsen tidligere har skrevet, sentral i det såkalte «Adveristus-nettverket» som Børsen omtalte i en artikkelserie i 2019. Gjennom 14 år hadde nettverket da, via et stort antall selskaper, skaffet litauisk arbeidskraft til fiskeindustrien i Nord-Norge.a

Adversitus-nettverket var involvert i en rekke sosial dumping-saker som Arbeidstilsynet avdekket og sanksjonerte i Nord-Norge.

Andersen avviser imidlertid å ha noe med Adversitus-nettverket å gjøre:

- Jeg har ikke vært involvert i eller hatt roller i noen av de selskaper i Norge eller Litauen som Dagbladet tidligere feilaktig har henvist til, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer