Starbucks i Pride-bråk:

- Dypt bekymret

Kaffekjeden Starbucks anklages for å ikke tillate Pride-dekorasjoner. Selskapet selv hevder det er feil.

I HARDT VÆR: En ansattforening i Starbucks hevder kjeden ikke tillater Pride-dekorasjoner. Foto: AP Photo/Michael Dwyer/NTB
I HARDT VÆR: En ansattforening i Starbucks hevder kjeden ikke tillater Pride-dekorasjoner. Foto: AP Photo/Michael Dwyer/NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke bare her hjemme i Norge at selskapers valg om å flagge med Pride-flagg eller ikke skaper debatt.

Nå er også kaffekjeden Starbucks i hardt vær.

Hevder det er forbud

Tirsdag la nemlig en ansattforening i Starbucks ut en melding på Twitter, der de hevdet at selskapet hadde innført forbud mot Pride-dekorasjoner i mange av sine amerikanske filialer.

I en pressemelding viser de til flere hendelser rundt omkring i USA, der arbeidere skal ha blitt nektet å henge opp Pride-dekorasjoner, og at sjefer skal ha tatt ned det som allerede var hengt opp.

- Ingen endring

Starbucks-ledelsen på sin side avviser påstandene blankt. Til CNBC sier de at de helt og fullt støtter LHBTQ-samfunnet, og at de ikke har endret retningslinjene sine når det gjelder butikkdekorasjoner.

- Det har ikke vært noen endring i retningslinjene våre når det gjelder dette. Vi fortsetter å oppmuntre butikklederne våre til å feire med lokalsamfunnene rundt omkring, inkludert Pride-måneden juni, heter det i uttalelsen.

Ifølge Fox News kaller selskapet påstandene for «falsk informasjon», og sier at de er «dypt bekymret» for at informasjonen spres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.