Starbucks i Pride-bråk:

- Dypt bekymret

Kaffekjeden Starbucks anklages for å ikke tillate Pride-dekorasjoner. Selskapet selv hevder det er feil.

I HARDT VÆR: En ansattforening i Starbucks hevder kjeden ikke tillater Pride-dekorasjoner. Foto: AP Photo/Michael Dwyer/NTB
I HARDT VÆR: En ansattforening i Starbucks hevder kjeden ikke tillater Pride-dekorasjoner. Foto: AP Photo/Michael Dwyer/NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke bare her hjemme i Norge at selskapers valg om å flagge med Pride-flagg eller ikke skaper debatt.

Nå er også kaffekjeden Starbucks i hardt vær.

Etter massiv kritikk kunngjorde Thon Hotels at de likevel ikke forbyr heising av Pride-flagget ved sine hoteller i år. Nå heises flagget ved flere av kjedens hoteller. Video: Tipser Vis mer

Hevder det er forbud

Tirsdag la nemlig en ansattforening i Starbucks ut en melding på Twitter, der de hevdet at selskapet hadde innført forbud mot Pride-dekorasjoner i mange av sine amerikanske filialer.

I en pressemelding viser de til flere hendelser rundt omkring i USA, der arbeidere skal ha blitt nektet å henge opp Pride-dekorasjoner, og at sjefer skal ha tatt ned det som allerede var hengt opp.

- Ingen endring

Starbucks-ledelsen på sin side avviser påstandene blankt. Til CNBC sier de at de helt og fullt støtter LHBTQ-samfunnet, og at de ikke har endret retningslinjene sine når det gjelder butikkdekorasjoner.

- Det har ikke vært noen endring i retningslinjene våre når det gjelder dette. Vi fortsetter å oppmuntre butikklederne våre til å feire med lokalsamfunnene rundt omkring, inkludert Pride-måneden juni, heter det i uttalelsen.

Ifølge Fox News kaller selskapet påstandene for «falsk informasjon», og sier at de er «dypt bekymret» for at informasjonen spres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer