Dyrehage-arving med klar beskjed til barnefamilier

- Jeg innrømmer at jeg er hyklersk. Vi har de samme problemene som alle andre.

VIL LEGGE NED: Dyrehageeieren Damian Aspinall (59), her avbildet med gorillaen Kifu, mener alle verdens dyrehager bør legges ned. Foto: Murray Sanders / NTB Scanpix
VIL LEGGE NED: Dyrehageeieren Damian Aspinall (59), her avbildet med gorillaen Kifu, mener alle verdens dyrehager bør legges ned. Foto: Murray Sanders / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den britiske milliardæren Damian Aspinall (59) er noe så sjeldent som en dyrehageeier som synes at dyrehager er forkastelige.

- Foreldre bør ikke ta med barna sine til dyrehager. Jeg vet at det vil skade meg på lik linje med alle andre, men det er mitt ærlige svar, sier han til The Sunday Times.

Han arvet en dyrepark etter faren John Aspinall i 2000, som på et tidspunkt skal ha uttalt at han «elsker dyr mer enn mine barn». I dag er milliardæren styreleder i stiftelsen John Aspinall Foundation - som drifter to dyreparker i Kent i England.

Mye av den daglige driften styres av Damian og kona Victoria Aspinall, som støtter ektemannens utsagn.

Aspinall hadde i 2018 en anslått formue på 2,3 milliarder kroner, som hovedsakelig er bygget opp gjennom eiendomsinvesteringer, ifølge The Telegraph. Han har også gjort gode penger på familiens kasinoimperium, som han kjøpte tilbake etter farens dødsfall.

Men hjertet banker sterkest for dyrevelferd, skal man tro Aspinall selv.

- I motsetning til faren min så liker jeg mennesker like godt som dyr. Men jeg skiller ikke mellom mennesker og dyr. Jeg elsker dyrene. De er ikke utstillingsobjekter, de er vennene mine, sa han til The Telegraph i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer