Dyreste noensinne

Beliggenhet i særklasse gir forfallent hus en prislapp på 398 millioner norske kroner.

POTENSIALE: Slik ser Danmarks dyreste hus noensinne ut. Et tydelig oppussingsprosjekt, men en eiendom med unikt potensiale, lover megleren. Foto: Steen Middleton Larsen / Home
POTENSIALE: Slik ser Danmarks dyreste hus noensinne ut. Et tydelig oppussingsprosjekt, men en eiendom med unikt potensiale, lover megleren. Foto: Steen Middleton Larsen / Home Vis mer
Publisert

«Unik og sjelden mulighet»

Slik beskriver den danske eiendomsmekleren Home den strandnære eneboligen i Øresund.

Med en prisantydning på 250 millioner kroner, som i skrivende stund tilsvarer drøyt 398 millioner norske, må eiendommen i Lille Strandvej 27 mildt sagt sies å være et oppussingsobjekt av det helt sjeldne.

Faktisk så sjeldent, at det aldri tidligere er blitt lagt ut et dyrere hus for salg i Danmark.

- Hoppe i bølgene

Årsaken til at det rekorddyre huset er noe forfallent, er at det tidligere ambassadebygget, som eies av den Saudi-Arabiske staten, har stått tomt i en årrekke.

Det skriver den danske avisa BT, som først omtalte saken.

Til tross for noen manglende glassruter og behovet for noen malingsstrøk, framheves beliggenheten til huset som særlig attraktiv.

En kjøretur inn til hovedstaden København tar drøyt 20 minutter, ifølge Google Maps, og fra eiendommen kan man «gå i sanden til Hellerup strand, og hoppe i bølgene direkte», som det heter i annonsen.

ATTRAKTIV: Denne beliggenheten kan være den mest attraktive i hele Danmark, mener ansvarlig megler Nis Nordang. Foto: Steen Middleton Larsen / Home
ATTRAKTIV: Denne beliggenheten kan være den mest attraktive i hele Danmark, mener ansvarlig megler Nis Nordang. Foto: Steen Middleton Larsen / Home Vis mer

God plass får man også med et grunnareal på rett i underkant av 3 000 kvadratmeter.

- Åpenbart svært attraktiv

Dagbladet har vært i kontakt ansvarlig mekler Nis Nordang, som bekrefter at eiendommen er den dyreste som noensinne er lagt ut for salg i Danmark.

Ifølge Nordang er prisantydningen basert på hva andre eiendommer i området har gått for det siste året.

- Disse handlene underbygger det prisnivået vi har lagt ut eiendommen for. Huset og tomta ligger rett ved Øresund i Hellerup. Det er åpenbart svært attraktivt, og uten tvil den mest attraktive eiendommen i området, kanskje til og med Danmark, skriver Nordang i en e-post til Dagbladet.

STRANDSONE: En eiendom med slik nærhet til strandsona er en ettertraktet ting i både det norske og danske boligmarkedet. Foto: Steen Middleton Larsen / Home
STRANDSONE: En eiendom med slik nærhet til strandsona er en ettertraktet ting i både det norske og danske boligmarkedet. Foto: Steen Middleton Larsen / Home Vis mer

Også hjemme i Norge er vi kjent med at beliggenhet i nærheten av strandsoner som noe høyst attraktivt på boligmarkedet.

Også til den grad at det stadig er kontroverser knyttet til kostbare eiendommer og annen bebyggelse på og i nærheten av de norske strandsonene.

Danskenes svar på den samme lovgivningen, framstår om noe som strengere enn den norske. Dermed kan nærhet til sjø og hav være med på å presse opp prisene på eiendommer betraktelig.

- Det er ikke mange tomter med en slik beliggenhet, dermed er prisen også høy, sier eiendomsmekler Nordang om den rekorddyre eiendommen.

Knuser Norge

Det danske huset ved sjøen knuser det meste av rikingboligsalg her til lands.

I oktober gjorde Dagbladet en gjennomgang av noen av de dyreste eiendommene som er blitt solgt i Norge i år.

Nærmest i år kom salget av villaen til Nina Camilla Hagen Sørli (41), datter av Stein Erik Hagen.

Villaen ble kjøpt av milliardær Anders Misund (49), som ifølge en tinglysning måtte ut med 140,5 millioner kroner for boligen, altså drøyt en tredjedel av oppussingsprosjektet i Lille Strandvej.

Det er også et langt stykke opp fra prisen på eneboligen som Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl kjøpte i 2020.

Dette huset på Bygdøy måtte Dahl da bla opp 250 millioner for å sikre seg, noe som trolig gjør det til Norges dyreste boligkjøp gjennom tidende.

En imponerende sum, spesielt tatt i betraktning de høye inflasjonsnivåene i åra siden, men fortsatt gode 148 millioner unna prisantydningen på den danske eiendommen.

Potensielle norske kjøpere

Hvem har råd til noe sånt?

Ifølge Kapital har nesten en femtedel av Norges rikeste forlatt landet bare i år.

Likevel er det ifølge den samme listen fortsatt minst 325 personer igjen i Norge som, i hvert fall i teorien, har råd til å legge inn bud på Lille Strandvej 27 i Danmark, om ikke formuesskatten tar dem først.

Eiendomsmegler Nordang kan imidlertid ikke bekrefte om det har vært noen norsk interesse for eiendommen så langt.

- Vi har allerede hatt flere henvendelser på eiendommen, og også en forespørsel fra utlandet. Vi kan naturligvis ikke gå nærmere inn på dette, skriver Nordang til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer