Dystre utsikter: - Kollaps

En fersk undersøkelse avdekker et dramatisk fall i bedriftenes framtidsutsikter.

STOR USIKKERHET: Bedrifter i flere bransjer rapporterer om stor usikkerhet for det kommende året. Foto: In Green / Shutterstock / NTB
STOR USIKKERHET: Bedrifter i flere bransjer rapporterer om stor usikkerhet for det kommende året. Foto: In Green / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Store deler av norsk næringsliv rapporterer om bekymring over framtida.

En undersøkelse blant medlemmene i Bergen Næringsråd, bekrefter dette bildet. Her kommer det blant annet fram at mindre enn én av fem av de over 500 medlemsbedriftene har positive framtidsutsikter.

Samtidig ser de en økning i antallet bedrifter som venter lavere omsetning i 2023.

- Det er det laveste vi har målt noensinne, og er et dramatisk fall på halvannet år. Det er påfallende kraftige tall. Det vitner om en kraftig forventningskollaps i næringslivet. Veldig mange frykter for framtida, sier næringspolitisk sjef Tom-Christer Nilsen.

Flere forventer dårligere resultater

For første gang på lang tid avdekker også undersøkelsen at det er flere bedrifter som forventer et dårligere økonomisk resultatet enn et forbedret i 2023.

- Det gjør noe med investeringsviljen. Tør man å investere med så stor usikkerhet? Nei, det gjør man ikke.

De lave forventningene for 2023 kan skyldes manglende resultater i 2022.

Undersøkelsen viser blant annet at det alle medlemmene, i ulike bransjer, jevnt over har hatt svakere resultater i 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer