E-post utløste sinne i lukket og eksklusiv norsk herreklubb

En e-post fra styret utløste storm blant medlemmene i den eksklusive herreklubben med lokaler rett bak Stortinget.

KUNST FOR MILLIONER: Her er kunst norske museer drømmer om. Til venstre henger selvportrett av erik Werenskiold, malt i Norske Selskabs lokaler. En ansatt er på vei gjennom rommene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KUNST FOR MILLIONER: Her er kunst norske museer drømmer om. Til venstre henger selvportrett av erik Werenskiold, malt i Norske Selskabs lokaler. En ansatt er på vei gjennom rommene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Superrikinger som Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen og Christian Ringnes er blant de drøyt 1 000 medlemmene som har adgang til den lukkede herreklubben Norske Selskab.

I selskap med andre medlemmer fra kultureliten, akademia, politikk og Forsvaret, kan de i historiske omgivelser benytte fem stuer med eksklusiv kunst på veggene. Andre goder inkluderer servering av lunsj og middag, dagferske norske og internasjonale aviser, et rikholdig bibliotek, biljardrom, tre kortværelser og et moderne møterom.

Alt ligger til rette for jovialt samvær og dannet meningsutveksling. Men rett før jul skjedde det noe som utløste opprør, sinne og frustrasjon blant flere av de ellers normalt dannede herrene.

- Dette er et svært omstridt tema, som i betydelig grad splitter medlemmene, sier Erik Heidenreich til Børsen.

Han er styreleder i klubben der du må bli anbefalt av to eksisterende medlemmer for å ha håp om å kunne bli en del av gjengen.

- Problemer med å forstå

En e-post fra styret, som internt omtales som Direksjonen, luftet muligheten for å vurdere å slippe til kvinner som medlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer